Ουκρανία: Τουλάχιστον 22 νεκροί από ρωσική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό (Photos)

Στους 22 αυξήθηκαν οι νεκροί από τη ρωσική επίθεση σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην κεντρική Ουκρανία, που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 15 νεκρούς και περίπου 50 τραυματίες.

«Μόλις έλαβα μια πληροφορία για ένα ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ (…) σε βαγόνια στον σταθμό του Τσάπλινο. Τέσσερις βαγόνια φλέγονται», είπε ο Ζελένσκι. Το Τσάπλινο απέχει 145 χιλιόμετρα

δυτικά του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, «οι διασώστες βρίσκονται επί τόπου, όμως ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να είναι βαρύτερος. Αυτή είναι η ζωή μας καθημερινά».

We knew that Russia will commit brutal and devastating attack on Independence Day of Ukraine. At least 15 killed, 50 injured after missile strike on railway station in Chaplyne, Dnipro. Another strike on railway hub in Shepetivka, Khmelnytskyi. Air raid alerts continue in Kyiv. pic.twitter.com/meq1oTUGTx

— Maria Avdeeva (@maria_avdv) August 24, 2022

Το πλήγμα αυτό σημειώνεται την ώρα που η Ουκρανία γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ο πόλεμος με τη Ρωσία μπήκε σήμερα στον έβδομο μήνα του.

Νωρίτερα ο Ζελένσκι διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα αγωνιστεί «μέχρι τέλους».

Οι μάχες επικεντρώνονται πλέον στην ανατολική και τη νότια Ουκρανία, όπου καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται να επιτυγχάνει κάποια κέρδη. Η Ρωσία ωστόσο πλήττει τακτικά άλλες ουκρανικές πόλεις, με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, σύμφωνα πάντα με το Κίεβο.

Διαβάστε επίσης:

Facebook: Προβλήματα στην αρχική σελίδα για εκατομμύρια χρήστες

Απίστευτο: Άνδρας νόσησε ταυτόχρονα από κορωνοϊό, ευλογιά των πιθήκων και HIV – Είναι… καλά στην υγεία του

Φλόριντα: Οργή για δύο άνδρες που σκότωσαν με μαχαίρι καρχαρία (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία, Τουλάχιστον 15, Photos,oukrania, toulachiston 15, Photos