Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν το στρατιωτικό υλικό που χρειάζεται για την αντεπίθεση

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα λάβουν τη στρατιωτική βοήθεια που χρειάζονται εγκαίρως ενόψει της σχεδιαζόμενης αντεπίθεσης κατά των ρώσων εισβολέων. Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα το Κογκρέσο των ΗΠΑ, ο ανώτατος διοικητής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Ο στρατηγός Κρίστοφερ Κάβολι, ο οποίος είναι επίσης ο ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, ανέφερε πως το 98% των υποσχεθέντων στρατιωτικών οχημάτων έχει ήδη παραδοθεί στην Ουκρανία.

«Είμαι απολύτως βέβαιος

ότι έχουμε παραδώσει το (στρατιωτικό) υλικό που χρειάζονται και θα διατηρήσουμε τη ροή ώστε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις τους», είπε ο στρατηγός Κάβολι ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου που είναι αρμόδια για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μέχρι τώρα έχουν φτάσει στην Ουκρανία αρκετοί δυτικοί εξοπλισμοί, όπως τα τεθωρακισμένα Bradley και Stryker από τις ΗΠΑ, τα Leopard και τα Marder από την Γερμανία και τα Challenger 2 από την Βρετανία. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα δυτικά άρματα μάχης θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ουκρανική αντεπίθεση.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να παραδώσουν 31 άρματα μάχης M1 Abrams στον ουκρανικό στρατό. Οι Ουκρανοί στρατιώτες θα ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους στα αμερικανικά άρματα μάχης τις ερχόμενες εβδομάδες, σε βάση του αμερικανικού στρατού στην Γερμανία.

Πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική συνομιλία Ζελένσκι – Σι Τζινπίνγκ, για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή

60 χρόνια μετά οι επιστήμονες λύνουν ένα μεγάλο μυστήριο του διαστήματος (photo)

ΗΠΑ: Βίντεο τεχνητής νοημοσύνης των Ρεπουμπλικανών κατά του Μπάιντεν – «Χάος αν επανεκλεγεί»

Keywords
Τυχαία Θέματα