Όταν έκλαψε ο Λούλα (Video)

O νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ενώ μιλούσε για την πείνα στη χώρα του, λέγοντας πως στόχος στο τέλος της θητείας του είναι να την εξαλείψει.

«Ποτέ δεν περίμενα ότι η πείνα θα επανέλθει σε αυτή τη χώρα, ποτέ», είπε ο Λούλα, ο οποίος κατάφερε να μειώσει την πείνα και την ακραία φτώχεια κατά τη διάρκεια της προεδρίας του 2003-2010.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα δώσει προτεραιότητα «στην επιβίωση του ανθρώπινου είδους» αντί να εξετάζει το ΑΕΠ,

την οικονομία ή τη μακροοικονομία.

Στη Βραζιλία, ο αχαλίνωτος πληθωρισμός και οι επιπτώσεις από την πανδημία ώθησαν την επισιτιστική ανασφάλεια σε υψηλά επίπεδα πριν από μια δεκαετία, με έναν στους τρεις Βραζιλιάνους να λέει ότι δυσκολεύεται πρόσφατα να θρέψει την οικογένειά του.

Ενώ ο Λούλα ξέσπασε σε κλάματα, το κοινό τον χειροκροτούσε και ο ίδιος στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη για τη συγκίνησή του.

«Αυτή η χώρα είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς τροφίμων στον κόσμο. Αυτή η χώρα παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό κρέατος παγκοσμίως. Άρα, αυτή η χώρα μπορεί αποτελεσματικά να εγγυηθεί πως κάθε κάτοικός της μπορεί να τραφεί. Δεν υπάρχει εξήγηση. Η μόνο εξήγηση είναι πως η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση», κατέληξε ο Λούλα, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Βραζιλίας τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης:

Χάος στο Twitter – Απολύσεις, παραιτήσεις και …έλλειψη ρευστότητας (Photos/Videos)

Ενεργειακή κρίση: Πρόταση για προσωρινό πλαφόν στο φυσικό αέριο από την Κομισιόν

Χερσώνα: Προειδοποίηση στους Ρώσους που έμειναν πίσω – «Παραδοθείτε αμέσως» (Photos/Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όταν, Λούλα Video,otan, loula Video