Οριακό προβάδισμα στην παραμονή - Δημοσκόπηση YouGov: Bremain 52%- Brexit 48%

Αγωνία σε όλη την Ευρώπη ΚΟΣΜΟΣMEDIA

Με το που έκλεισαν οι κάλπες στην Βρετανία, βγήκαν και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης YouGov στην διάρκεια της μέρας, όπου το Bremain (δηλαδή η παραμονή στην ΕΕ) κερδίζει με 52%, έναντι 48% του Brexit.

Το Sky News, μάλιστα, μεταδίδει πως ο Νάιτζελ Φάρατζ παραδέχτηκε την ήττα, ότι δηλαδή το Bremain προηγείται, κάτι που όμως ξεσήλωσε αντιδράσεις στο κόμμα του.

Η στερλίνα σημειώνει λίμιτ-απ για το 2016, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα από το Γιβραλτάρ είναι συντριπτικά υπέρ

της παραμονής, με 96%.

Στοιχηματικά οι πιθανότητες Bremain ανήλθαν, μετά το κλείσιμο της κάλπης, στο 86%, ενώ του Brexit περιορίζονται στο 14%. Αυτό αναφέρουν οι μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρίες της Βρετανίας.

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας IPSOS, επίσης, ανεβάζει την διαφορά στις 8 μονάδες. 54% υπέρ της παραμονής, 46% για την αποχώρηση.

Εξάλλου, 84 Ευρωσκεπτικιστές βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος ζήτησαν μετά τα μεσάνυχτα την παραμονή του Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία του κόμματος και στην πρωθυπουργία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, σύμφωνα με τον Telegraph. Ανάμεσα τους και ο Μπόρις Τζόνσον, επικεφαλής της καμπάνιας για το Brexit.

Η επιστολή:

Το πρωτοσέλιδο της Sun (είχε ταχθεί υπέρ του Brexit), έτσι όπως θα κυκλοφορήσει το πρωί:

Tomorrow's front page: Brits go Referendum mad with over 30 million voting pic.twitter.com/Gud3HQbTpj

Sun Politics (@SunPolitics) 23 June 2016

Τα εκλογικά τμήματα παρέμειναν ανοιχτά ως τις 22:00 τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδος).

Με τη λήξη της διαδικασίας, το καθένα από τα 382 κέντρα καταμέτρησης θα αρχίσει να συγκεντρώνει τον αριθμό των ψηφοδελτίων και θα ανακοινώσει τα ποσοστά συμμετοχής του εκλογικού σώματος (το τελικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να ανακοινωθεί στις 05:00 τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια το κάθε κέντρο θα καταμετρήσει τα ψηφοδέλτια και θα ανακοινώσει τον αριθμό αυτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής και αυτών που είναι υπέρ της αποχώρησης.

Οι περισσότερες περιφέρειες αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Η τελευταία ανακοίνωση των τοπικών αποτελεσμάτων αναμένεται γύρω στις 07:00 τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας. Θα ακολουθήσουν συγκεντρωτικά στοιχεία για 12 περιφέρειες και στη συνέχεια το τελικό, εθνικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο η ώρα της επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα εξαρτηθεί από τη διαφορά μεταξύ του "Remain" και του "Leave".

YouGov on-the-day poll: REMAIN 52, LEAVE 48 pic.twitter.com/TFlAcGcYIR

— YouGov (@YouGov) 23 June 2016

Τα χρηματιστήρια

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε μεγάλη άνοδο σήμερα, ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους επενδυτές να προεξοφλούν ότι θα αποφευχθεί ένα Brexit.

Ο δείκτης FTSE-100 σημείωσε άνοδο 76,91 μονάδων ή 1,23% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο και έκλεισε στις 6.338,1 μονάδες.

Σχεδόν σίγουροι για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ εμφανίστηκαν οι επενδυτές και στην Wall Street με τον Dow Jones να κλείνει πάνω από τις 18.000 μονάδες.

Περισσότερα σε λίγο...

bremainBrexitHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα