Οργή νοσηλευτών για σεξιστικό e-mail: «Ζητείται εμφανίσιμη νοσηλεύτρια...»

ΕΛΛAΔΑ

Την οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) προκάλεσε e-mail που έφθασε στο inbox της ένωσης και είχε εμφανώς σεξιστικό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, το e-mail ανέφερε: «Ζητείται εμφανίσιμη νοσηλεύτρια για γραμματειακή υποστήριξη σε γυναικολογικό-μαιευτικο ιατρειο στην Αθήνα. Απαραίτητη γνώση αγγλικής γλώσσας και χρησης Η/Υ. Προϋπηρεσία θα συνεκτιμηθεί».

Απαντώντας στην εταιρεία που έστειλε το ηλεκτρονικό μήνυμα, η ΕΝΕ έστειλε ιδαίτερα σκληρό μήνυμα σε όλους όσοι μπερδεύουν την εργασία με τον σεξισμό.

Συγκεκριμένα, η Ένωση σημείωσε ότι «απαντούμε στο απαράδεκτο αίτημά σας με οργή, μιας και ο σεξιστικός και ρατσιστικός χαρακτηρισμός "εμφανίσιμη" δεν ταιριάζει στα επιδιωκόμενα προσόντα επιστημόνων υγείας, αλλά άλλων "ειδικοτήτων".

Απορούμε δε, πώς εσείς, λειτουργοί και επιστήμονες του χώρου συντάξατε και στείλατε τέτοιας ποιότητας αίτημα προς την ΕΝΕ. Αν επιθυμείτε να προσλαμβάνετε τους συνεργάτες σας μέσω καλλιστείων, προφανώς απευθυνθήκατε σε λάθος φορέα, εκτός κι αν το "ιατρείο" σας προσφέρει και άλλου είδους υπηρεσίες». Πληροφορίες: protothema.grΈνωση Νοσηλευτών ΕλλάδαςαγγελίασεξισμόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα