Ορφανός: Τα κόμματα αυτοπροσδιορίζονται σε μνημονιακά και αντιμνημονιακά, αντί να μιλούν για πλούτο και ανάπτυξη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κάποια κόμματα στη χώρα μας βρίσκουν την ταυτότητα τους τοποθετούμενα απέναντι στο ήδη υπάρχον. Ετεροπροσδιορίζονται, χρησιμοποιώντας ένα εύκολο «αντί» για να κρύψουν την απουσία πρότασης» τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Ορφανός σχολιάζοντας τη σύσταση της Λαϊκής Ενότητας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFM ο Νίκος Ορφανός, πρόσθεσε «Απέναντι στις μνημονιακές δυνάμεις με ευκολία δημιουργούνται οι αντι – μνημονιακές, ενώ θα έπρεπε να προτείνουν συνθέσεις και ολοκληρωμένες

προτάσεις για την παραγωγή πλούτου και ανάπτυξης. Πρόκειται για αδιέξοδη λογική που καθιστά παράδοξη την ύπαρξη και τη σύστασή τους».

Σε ερώτηση εάν το ΠΟΤΑΜΙ θα συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος Ορφανός δήλωσε:«Δεν είναι θέμα προσώπων. Ο εκλογικός νόμος, με το υπέρογκο μπόνους των 50 εδρών, δεν επιτρέπει κυβερνήσεις χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος. Ο ρόλος του αρχηγού είναι ιδιαίτερα σημαντικός, δεν μπορεί να καταργηθεί χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα. Έχουμε ανάγκη να μπούμε σε μία περίοδο συναινέσεων γιατί σε αντίθετη περίπτωση οδηγούμαστε σε ανώμαλες καταστάσεις».

Ερωτώμενος εάν συμφωνεί η διαδικασία να προχωρήσει πιο σύντομα για να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο ο Νίκος Ορφανός επεσήμανε:

«Εμπεριέχει έναν τόνο πραξικοπηματικού χαρακτήρα το απότομο κλείσιμο της Βουλής όταν ήταν σε εξέλιξη κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Δεν μπορεί η βουλή να υπακούει στον τακτικισμό του πρωθυπουργού ο οποίος θέλει να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα.

Για να εξαναγκάσει την Αριστερή Πλατφόρμα να αποχωρήσει από το κόμμα, προκήρυξε εκλογές, όταν είκοσι μέρες πριν είχε προβεί σε ανασχηματισμό! Είναι σοβαρό να πηγαίνει η χώρα σε εκλογές αντί ο πρωθυπουργός να πάει πρώτα σε συνέδριο για να ξεκαθαρίσει τα εσωκομματικά του ζητήματα; Ακολουθώντας το Σύνταγμα και εφόσον φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλη λύση πρέπει να κερδίσουμε χρόνο. Η κοινωνία και η αγορά δεν μπορεί να ταλαιπωρηθεί για μία ακόμη φορά από μια μακριά προεκλογική περίοδο» κατέληξε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Ν.ΟρφανόςΤο ΠοτάμιεκλογέςΛαϊκή ΕνότηταHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα