Ομοφυλόφιλος ο πρώτος Σύρος πρόσφυγας που επιστρέφει στην Τουρκία - Κρίθηκαν αναξιόπιστοι οι ισχυρισμοί του ότι κινδυνεύει

ΕΛΛAΔΑ

Το συμβούλιο ελέγχου των αιτήσεων ασύλου αποφάσισε ότι είναι ασφαλές να στείλει πίσω στην Τουρκία Σύρο πρόσφυγα, γιατί χαρακτήρισε αναξιόπιστους τους ισχυρισμούς του και γιατί είχε ζήσει στην Κωνσταντινούπολη για αρκετά χρόνια.

Οι ισχυρισμοί του Σύρου πρόσφυγα, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι ομοφυλόφιλος και εξαιτίας των σεξουαλικών του προτιμήσεων είχε δεχθεί απειλές από μέλη του ISIS στην Τουρκία, χαρακτηρίστηκαν αναξιόπιστοι και ο άνδρας θα είναι ο πρώτος Σύρος που θα επιστρέψει στην Τουρκία με βάση τη συμφωνία του Μαρτίου ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία.

Το Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, μία μη κυβερνητική οργάνωση ανέφερε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση. Σε έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας αναφέρεται ότι οι πρόσφυγες δεν μπορούν να έχουν αποτελεσματική προστασία στην Τουρκία και κάλεσε την ΕΕ να σταματήσει να στέλνει πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει χαρακτηρίσει παράνομη τη συμφωνία και χαρακτηρίζουν ως μυθοπλασία την ιδέα ότι η Τουρκία μπορεί προστατεύει και να σέβεται τα δικαιώματα και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις φιλοξενείας των 3 εκατ. προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα.

Πηγή: Politico

πρόσφυγεςαπέλαση προσφύγωνΣύρος πρόσφυγαςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα