Ομοφοβικό κρεσέντο βουλευτή των ΑΝΕΛ στη βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το… δύσκολο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ όταν υπάρχουν ζητήματα που χτυπούν στο “νεύρο” της ιδεολογικής ταυτότητας και των δυο κομμάτων εμφανίστηκε και πάλι στη Βουλή.

Αφορμή, αυτή την φορά, στάθηκε το πως βλέπουν οι ΑΝΕΛ τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, το ζήτημα του σεβασμού της διαφορετικότητας και της μεταχείρισης προσώπων με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό κατά την διάρκεια της

συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο κοινοτικής οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής καταγωγής ή γενετήσιου προσανατολισμού.

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής “γέμισε” από τον ομοφοβικό λόγο του εισηγητή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, ο οποίος τόνισε: “Γιατί αντικαταστήθηκε ο όρος γενετήσιος προσανατολισμός με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Γιατί ο γενετήσιος σημαίνει ο τρόπος αναπαραγωγής κι αυτός με τον οποίο οφείλει να ζει ένα έλλογο ον, ακολουθώντας τα χρηστά ήθη”. Στην συνέχεια μάλιστα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μίλησε ακόμα και για όρια στο δικαίωμα της “αυτοδιάθεσης”. Για να υποστηρίξει μάλιστα τα λεγόμενα του έφερε το εξής παράδειγμα: “Τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού εάν η δασκάλα του προβεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί ως δάσκαλος. Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι-σίτερ;”.

Οι συγκεκριμένες αναφορές του Κώστα Κατσίκη έφεραν αντιδράσεις από τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης ωστόσο αξιοσημείωτο γεγονός αποτέλεσε η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σιωπηλοί και χωρίς να υψώσουν ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας παρακολουθούσαν την “συλλογιστική” του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Τα λεγόμενα του Κώστα Κατσίκη έφεραν την αντίδραση του Μάριου Γεωργιάδη της Ένωσης Κεντρώων που μίλησε για μεσαιωνικό σκοταδισμό. Ο διάλογος είναι ενδεικτικός:

Μ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Γιατί δεν μπορεί;

Κ. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί δεν μπορεί δείχνει το IQ σας. Οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές. Εμείς πιστοί στη θέση μας θα καταψηφίσουμε και σήμερα παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως Έλληνες πατριώτες και συνεχίζοντας τον αγώνα των αρχών μας.

Γ. ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ: (προεδρεύων): κ. Κατσίκη τίθεται ένα θέμα όμως. Θα ζητούν πιστοποιητικό ότι κάποιος δεν είναι γκέι;

Μ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έχεις μείνει στον μεσαίωνα κ. Κατσίκη. Ο κ. Κατσίκης κρίνει προφανώς από το δικό του IQ στο μεσαιωνικό σκοταδισμό που η ίση μεταχείριση δεν μπορεί να είναι δικαίωμα των ανθρώπων. Να ανακαλέσει.

Ο Κώστας Κατσίκης κατέληξε λέγοντας πως οι ΑΝΕΛ πιστοί στις θέσεις τους “θα καταψηφίσουμε και σήμερα τα άρθρα 1, 2, 3, 4 που νομιμοποιούν και ενισχύουν το Σύμφωνο”.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί των 4 άρθρων με τα οποία διαφωνούν οι ΑΝΕΛ ζήτησαν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, και ορισμένοι εκ των ανεξαρτήτων βουλευτών.

ΚατσίκηςΑΝΕΛδικαιώματα των ομοφυλοφίλωνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα