Όλο το σχέδιο Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές

Βήμα – βήμα και τμηματικά θα ξεκινήσει η ανακοίνωση των υποψηφίων ευρωβουλευτών για το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι συνεργάτες του θέλουν να έχει δοθεί το σύνολο του ψηφοδελτίου στη δημοσιότητα έως τα τέλη Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του Κινήματος έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για τις ευρωπαϊκές κάλπες το οποίο θα έχει έντονο το στοιχείο της σύγκρουσης με τη Νέα Δημοκρατία, κυρίως για να παρουσιαστεί και στους

ψηφοφόρους ότι ο πραγματικός αντίπαλος της «γαλάζιας» παράταξης είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ.

Με συγκροτημένες προτάσεις

Όπως φάνηκε στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά και στην Εξεταστική για τα Τέμπη, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι σε αυτή τη φάση είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο έχει συγκροτημένες προτάσεις. Παράλληλα, για το φονικό δυστύχημα κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία για συγκάλυψη.

«Στελέχη της Εξεταστικής Επιτροπής με προεξέχοντα τον πρόεδρό της έχουν απλώσει ένα μεγάλο πέπλο συγκάλυψης, με το οποίο επιχειρούν να απενοχοποιήσουν αυτούς που έχουν πολιτικές και ίσως ποινικές ευθύνες, την ώρα που υπάρχει ο ανείπωτος θρήνος των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι καθημερινά βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά που καθορίζει τη ζωή τους. Κι ενώ οι ευθύνες αυτές θα πρέπει να διερευνηθούν, η αίσθηση των πολιτών ότι η κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρεί να συσκοτίσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει ως συνέπεια να κλονίζεται η εμπιστοσύνη τους απέναντι στην ελληνική δικαιοσύνη και ότι θα αποδώσει ευθύνες» λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα παρουσιάζουν τα στοιχεία των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, οι οποίες είναι «χαστούκι» κατά των κυβερνητικών χειρισμών. Σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόταση του Κινήματος, αυτή δεν είναι άλλη από το να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή με βάση το πόρισμα του Ευρωπαίου εισαγγελέα που αναφέρει ότι υπάρχουν ευθύνες από τους υπουργούς που δεν υλοποίησαν τη σύμβαση.

Μάλιστα, στη Χαριλάου Τρικούπη θα επαναφέρουν σύντομα την πρότασή τους. Επόμενο σημείο αντιπαράθεσης θα είναι η δημόσια Υγεία και οι αλλαγές που φέρνει στον χώρο ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και η ασφάλεια των πολιτών, εκεί δηλαδή όπου «η κυβέρνηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δείχνουν ανίκανοι».

Ανδρουλάκης… παντού

Στη επικοινωνιακή διαχείριση όλης αυτής της σύγκρουσης θα πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Ανδρουλάκης, ο οποίος κάθε μέρα θα κάνει και μία (τουλάχιστον) παρέμβαση, είτε θα είναι δήλωση, είτε ανάρτηση στα social media, είτε χαιρετισμός – ομιλία σε εκδηλώσεις του κόμματος. O αρχηγός του ΠΑΣΟΚ άκουσε την εισήγηση που του έκαναν συνεργάτες του, οι οποίοι του είπαν ότι πρέπει να είναι πιο παρεμβατικός και εξωστρεφής.

Την ίδια ώρα στελέχη του κόμματος θύμισαν στον ίδιο και τη δυναμική παρουσία που είχε κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος, αλλά και τις νίκες που πέτυχε μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο στις εθνικές εκλογές με αντιπάλους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα. Στην ουσία – και σ’ αυτές τις εκλογές – ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα σηκώσει όλο το επικοινωνιακό βάρος του κόμματος.

Ο Ανδρουλάκης θα επαναφέρει στις τοποθετήσεις του τους όρους «Δημοκρατική Παράταξη», «πραγματικός αντίπαλος της Ν.Δ.», «αξιόπιστος αντίπαλος». Πέρα από τη Ν.Δ., από κοντά παρακολουθούν και τα όσα εξελίσσονται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λένε: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να λέει ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος σε όλες τις άλλες υποθέσεις, ενώ σχετικά με το κώλυμα που αφορά την προεδρία κόμματος και την κατοχή εταιρείας στο εξωτερικό – την οποία φέρεται να διαθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – να βρίσκει διάφορες προφάσεις μιλώντας για κυνήγι μαγισσών. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι απλώς να εφαρμοστεί ο νόμος.

Πολιτικοί στόχοι και ψηφοδέλτιο

Σε αυτές τις εκλογές ο Ανδρουλάκης απευθύνεται σε δύο εκλογικά κοινά. Το πρώτο είναι οι κεντρώοι ψηφοφόροι, οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ, μπορούν να «κερδηθούν» μέσω της αποδόμησης των πολιτικών της κυβέρνησης. «Να μην κάνουμε μόνο διαπιστώσεις, αλλά να δείξουμε πως έχουμε προτάσεις σε όλα τα ζητήματα» είναι το μήνυμα του προέδρου του Κινήματος.

Από την άλλη είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν ότι το κόμμα τους δεν μπορεί να είναι πια αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – μετά και τις πρόσφατες προτάσεις του Κασσελάκη για την οικονομία – έχει χάσει την επαφή με το Κέντρο.

Στα δεξιά του το ΠΑΣΟΚ έχει έναν ακόμα αντίπαλο, τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος μπορεί να «τραβήξει» δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί, η αλήθεια είναι ότι στο Κίνημα παρακολουθούν τις κινήσεις του αλλά και τα όσα λέει ο πρώην υπουργός περί «κάλυψης του κενού που άφησε το ΠΑΣΟΚ στο Κέντρο».

Συγκεκριμένα ο Λοβέρδος στις τοποθετήσεις του αναφέρει: «Έχει αλλάξει η πολιτική θέση του ΠΑΣΟΚ, έχει μετακινηθεί προς την Αριστερά, έχει εγκαταλείψει το κέντρο. Το απέδειξαν στη Βουλή. Έχουν αφήσει το Κέντρο ελεύθερο και ο Μητσοτάκης καταλαμβάνει ένα ανοχύρωτο κάστρο».

Σε δημοσκοπική – πολιτική ανάλυση που έγινε και παρουσιάστηκε πρόσφατα στον πρόεδρο του Κινήματος φαίνεται ότι από τη δεξαμενή που μπορεί να αντλήσει ψηφοφόρους το ΠΑΣΟΚ έχει δύο βασικούς αντιπάλους: στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Αριστερά και στο Κέντρο τους Δημοκράτες του Λοβέρδου. Γι’ αυτόν τον λόγο το «στοίχημα» του Ανδρουλάκη είναι ακόμη πιο δύσκολο.

Διαβάστε επίσης:

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου η συζήτηση για τα Τέμπη στη Βουλή

Μητσοτάκης σε συζήτηση με τον Καπουτζίδη: Η ισότητα στον πολιτικό γάμο δεν μας οδηγεί αυτόματα σε έναν πολύ καλύτερο κόσμο

Ρήξη στην Ελληνική Λύση: Ο Βελόπουλος καθαίρεσε τον Παύλο Σαράκη από εισηγητή σε νομοσχέδιο – Το παρασκήνιο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλο, Ανδρουλάκη,olo, androulaki