Ολλανδική εφημερίδα απεικονίζει τον Ερντογάν ως πίθηκο

MEDIA

Μετά τη σύλληψη Ολλανδέζας δημοσιογράφου το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Τουρκία για προσβολή του προέδρου Ερντογάν, η πιο δημοφιλής εφημερίδα της Ολλανδίας κυκλοφόρησε με σκίτσο στο πρωτοσέλιδό της, που απεικονίζει τον Ερντογάν σαν πίθηκο για να στηλιτεύσει τη κατάργηση της ελευθερίας του λόγου στην Τουρκία.

Το σκίτσο κυκλοφόρησε στην καθημερινή εφημερίδα De Telegraaf και έχει ένα πίθηκο με το πρόσωπο του Ερντογάν που δείχνει να συντρίβει

το πρόσωπο της Ebru Umar, της Ολλανδέζας δημοσιογράφου με τουρκική καταγωγή που συνελήφθη την Κυριακή για προσβλητικές αναρτήσεις κατά του προέδρου της χώρας.

Η σύλληψη της δημοσιογράφου πρόσθεσε ακόμη ένα κύμα αντιδράσεων στις ήδη υπάρχουσες για την καταστρατήγηση της ελευθερίας του λόγου στην Τουρκία.

Την προηγούμενη εβδομάδα το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ φέρεται να έστειλε μηνύματα σε τουρκικές οργανώσεις στη χώρα να αναφέρουν περιστατικά προσβολών κατά του προέδρου Ερντογάν. Η τουρκική πρεσβεία στην Ολλανδία έκανε λόγο για παρερμηνεία αλλά προκλήθηκε έντονη αντίδραση στη χώρα.

Η Ολλανδία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετωπίζει μία τέτοια διαμάχη, πριν από λίγες ημέρες η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του κωμικού Jan Böhmermann, που έγραψε ένα προσβλητικό ποίημα για τον Ερντογάν, εάν καταδικαστεί με βάση το νόμο για την προσβολή ξένων ηγετών, μπορεί να αντιμετωπίσει έως και τρία χρόνια φυλάκισης.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte με tweet είπε ότι επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του για το θέμα της σύλληψης της Ολλανδέζας δημοσιογράφου και πρόσθεσε ότι αυτή η υπόθεση αγγίζει τις βασικές αξίες της χώρας του σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου.

ΟλλανδίαΕρντογάν πίθηκοςΟλλανδική εφημερίδα ΕρντογάνHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα