Ολλανδία: «Ξηλώθηκε» κύκλωμα παράνομων συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών – Είχε ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη

Η Europol υποστήριξε την ολλανδική FIOD-ECD (Fiscal Information and Investigation Service/Economic Investigation Service), την υπηρεσία Δημοσιονομικών Πληροφοριών και Έρευνας της ολλανδικής κυβέρνησης- το ΣΔΟΕ της Ολλανδίας με δυο λόγια- σε επιχείρηση στην οποία «ξηλώθηκε» ίσως το κορυφαίο δίκτυο διακίνησης παράνομων κωδικών πρόσβασης σε συνδρομητικές ιντερνετικές ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες.

Το κύκλωμα εξυπηρετούσε πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες του ίντερνετ σε όλη την Ευρώπη. Προηγήθηκε μεγάλης έκτασης οργανωμένη

και συντονισμένη επιχείρηση με επιδρομές των διωκτικών αρχών στις 23 του μήνα σε διάφορες περιοχές σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο της έρευνας FIOD Και Europol πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πολλά ακίνητα και έγιναν αρκετές συλλήψεις, σύμφωνα με την Europol. «Αρκετά άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτα συμμετοχής στην παράνομη ροή περιεχομένου υψηλής ποιότητας», ενημέρωσε η Europol.

Τα πακέτα που αγόραζαν οι συνδρομητές παρείχαν πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000 τηλεοπτικά κανάλια και σε ένα οπτικοακουστικό αρχείο με περισσότερους από 15.000 τίτλους ταινιών και εκπομπών.

Η υπηρεσία Δίωξης και Καταπολέμισης Οικονομικού Εγκλήματος της Europol συνέδραμε την FIOD στον εντοπισμό «βασικών στόχων και της εγκληματικής δραστηριότητάς τους σε όλη την Ευρώπη», αναφέρει η Europol.

Εμπειρογνώμονες της, αναπτύχθηκαν σε διάφορα σημεία, σε όλη την Ολλανδία, και συνέβαλαν στην εφαρμογή του σχεδίου δράσης της FIOD στην εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης παράνομων κωδικών πρόσβασης σε συνδρομητικές ιντερνετικές οπτικοακουστικές υπηρεσίες τηλεοπτικών δικτύων και στην επιβολή του νόμου.

Διαβάστε επίσης:

Ο άνθρωπος – αλυσοπρίονο με τα εκατομμύρια views στο YouTube θα παρουσιάζει το «Πιο Μεγάλο Παζάρι»

Η Barbie και ο Κεν μπαίνουν φυλακή στο νέο τρέιλερ που κυκλοφόρησε (video)

Μάρα Ζαχαρέα για βραδιά debate: Oι περισσότεροι δημοσιογράφοι έπαθαν από μία καταστροφή (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολλανδία, Ξηλώθηκε, – Είχε, Ευρώπη,ollandia, xilothike, – eiche, evropi