Οικονόμου για Market Pass: Έχουν ήδη εγκριθεί πάνω από 1,2 εκατ. αιτήσεις – Νέα στήριξη στο «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την ανταπόκριση των πολιτών στο μέτρο του Market Pass εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι «απόδειξη της συνεχούς προσπάθειάς μας, αλλά και της κυβερνητικής μέριμνας για την αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών, αλλά και του εύστοχου των μέτρων που σχεδιάζουμε αποτελεί και το γεγονός ότι χθες με την συμπλήρωση και της δεύτερης μέρας λειτουργίας της πλατφόρμας για το Market Pass, είχαν εγκριθεί μέχρι το βράδυ

πάνω από 1,2 εκατ. αιτήσεις για την ενίσχυση μέσω του Market Pass. Μέτρο που υπενθυμίζω προέρχεται από τους πόρους που εξασφάλισε η κυβέρνησή μας από την φορολόγηση υπερκερδών σε 2 επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να ωφεληθεί το 85% των ελληνικών νοικοκυριών».

Επίσης, υποστήριξε, αναφερόμενος στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», το οποίο έχει δεχθεί κριτική από την αντιπολίτευση και οργανώσεις καταναλωτών, ότι «για περισσότερους από τέσσερις μήνες, στο 91% των προϊόντων που είναι απολύτως απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό, οι τιμές είναι είτε σταθερές, είτε ελαφρά μειωμένες και όλο αυτό σε ένα περιβάλλον, όπου δεν έχουν υποχωρήσει οι διεθνείς κρίσεις, η βασική αιτία, δηλαδή, της εισαγόμενης ακρίβειας», προσθέτοντας ότι στο «καλάθι» προστέθηκαν εννέα κατηγορίες προϊόντων, ότι μπήκε σε εφαρμογή και το «Σαρακοστιανό Καλάθι», το οποίο θα ισχύσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο με νηστίσιμα προϊόντα και ότι εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά «Καλάθι του Νοικοκυριού» για όλη τη Σαρακοστή στη Βαρβάκειο Ιχθυαγορά.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους των σούπερ μάρκετ, «από το σύνολο 864 προϊόντων στο “Καλάθι του Νοικοκυριού” που είναι πάντοτε απολύτως συγκρίσιμα στα 97 (11%) η τιμή μειώθηκε, στα 692 (80%) παραμένει σταθερή και σε 75 (9%) αυξήθηκε», σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση γνωρίζει ότι το πρόβλημα της διεθνούς ακρίβειας έχει ταλαιπωρήσει την ελληνική κοινωνία και τα ελληνικά νοικοκυριά και για αυτό έχουμε εισαγάγει πολλές πολιτικές, αλλά και μέτρα προκειμένου να το περιορίσουμε, στο μέτρο του εφικτού. Εμείς, ως χώρα, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για να μην υπάρχει διεθνής ακρίβεια. Όποιος λέει το αντίθετο, απλούστατα ψεύδεται».

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε άλλο μήκος κύματος, και με αφορμή την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, όπως έγινε και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ, που περιλάμβανε και τις νέες ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ο Γ. Οικονόμου δήλωσε ότι «παρά το αδιαμφισβήτητο κοινωνικό πρόσημο των ρυθμίσεων (σ.σ. του ν/σ), παρά το γεγονός ότι ωφελούν τους πολίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ και χθες γύρισε την πλάτη στην ψήφισή τους. Επέμεινε στην κοινοβουλευτική απουσία που επέβαλε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος νομίζει ότι το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτι ιδιαίτερο και μπορεί να προσβάλλει τη Δημοκρατία, περιφρονώντας και υποβαθμίζοντας τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με τη στάση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ «απέδειξε ότι, για ευτελείς κομματικές σκοπιμότητες, δεν διστάζει να γυρίζει την πλάτη περιφρονητικά στις ανάγκες των πολιτών, αλλά και στις προκλήσεις των καιρών μας. Απέδειξε ότι, μετά το διαζύγιο με τη λογική και τη θεσμικότητα, παίρνει διαζύγιο και με τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Απέδειξαν -όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης- ότι είναι μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και στο διχασμό, αλλά μονίμως απόντες από τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας», προσθέτοντας ότι «όα αυτά, και τα χθεσινά και άλλα, όλα τα πεπραγμένα τους είναι η καλύτερη ένδειξη -όχι μόνο για τη στάση, την προσβλητική και περιφρονητική, που έχουν απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας– για το τι είναι ικανοί και αποφασισμένοι να ξανακάνουν».

Διαβάστε επίσης:

Οι καθοριστικές ημερομηνίες μέχρι τις πρώτες κάλπες – Τι θα κάνει το Μαξίμου με την υπόθεση Νικολάου

Ευάγγελος Αποστολάκης: Tο μέλλον είναι στις κυβερνήσεις συνεργασίας – Δεν θα απέκλεια κυβέρνηση NΔ-ΣYPIZΑ

Σταϊκούρας: Ξεκάθαρο το δίλημμα στις εκλογές, σοβαρότητα ή αυταπάτες

Keywords
Τυχαία Θέματα