Οικονόμου: Απόλυτη ετοιμότητα σε κάθε τουρκική πρόκληση – Δεν θα απαντήσει ο Μητσοτάκης στην ερώτηση Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις

Την απόλυτη ετοιμότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει κάθε τουρκική πρόκληση, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά και τις νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Σχολιάζοντας τις «φρέσκιες» απειλές Ερντογάν, ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ότι «η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό εφαρμόζει μία προκλητική τακτική έναντι της χώρας και στη ρητορική και στο πεδίο. Εμείς με ψυχραιμία κοιτάμε δική μας τακτική και στρατηγική της απολύτου ετοιμότητας να απαντούμε σε κάθε πρόκληση και της ενημέρωσης

της διεθνούς κοινής γνώμης».

Παράλληλα, εκτίμησε πως «με τέτοιες δηλώσεις και με αυτή την επιθετική ρητορική της Τουρκίας το μόνο βέβαιο είναι οτι η εμβέλεια απήχησης των απόψεων της συνεχώς συρρικνώνεται. Η χώρα μας έχει φροντίσει με την εξωτερική της πολιτική και με κινήσεις στον αμυντικό τομέα να θωρακίσει την αποτρεπτική ικανότητα της και να έχει επεκτείνει τη δική μας εμβέλεια. Με σύμμαχο το διεθνές δίκαιο, με τους συμμάχους στο πλευρό της, η χώρα μας ούτε τρομοκρατείται ούτε πανικοβάλλεται. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαντήσει σε κάθε πρόκληση, που είναι και πρόκληση απέναντι στο διεθνές δίκαιο».

Από την άλλη, σχετικά με το αν ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στη Βουλή στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Γ. Οικονόμου απάντησε ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει ήδη απαντήσει και για το ζήτημα των «νόμιμων επισυνδέσεων», αλλά και για τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού, όπως το Predator, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες της δεν το έχουν προμηθευτεί ούτε το έχουν χρησιμοποιήσει και σημείωσε με νόημα ότι «ο κ. Τσίπρας επιμένει να εστιάζει σε εικασίες, σε σχόλια, στα ανύπαρκτα και να μην ασχολείται με τα υπαρκτά. Ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η κυβέρνηση θα ακολουθήσουν και θα παρακολουθήσουν την τακτική αυτή».

Επίσης, απέρριψε το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί «εκλογών με το Predator», λέγοντας ότι «αποτελεί κεκτημένο της μεταπολίτευσης η εγκυρότητα των εκλογών», ενώ σημείωσε ότι «αν ο κ. Τσίπρας αναζητά πλέον και αλλού μια γραμμή άμυνας και δικαιολόγησης της επερχόμενης ήττας του στις εκλογές, νομίζω ότι αρχίζει και μπαίνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, βάζοντας σιγά-σιγά στο δημόσιο διάλογο τέτοιου είδους πράγματα και αναζητώντας τέτοιου είδους δικαιολογίες».

Σχετικά με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η Ελλάδα -ως δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή και η πρώτη χώρα της Βαλκανικής που εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα- στηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Στηρίζει, επίσης, την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την ενεργειακή ασφάλεια, τόσο με τις υποδομές που αναπτύσσουμε, όσο και με τις γενικότερες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε το τελευταίο διάστημα».

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας και του «καλαθιού του νοικοκυριού», ο Γ. Οικονόμου απέρριψε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα, λόγω της εξάρτησης των δημοσίων εσόδων από τους έμμεσους φόρους και προσέθεσε ότι «στόχος της προσπάθειας που αναπτύσσεται με το “καλάθι του νοικοκυριού” είναι αφενός να υπάρχει μια σειρά από προϊόντα, απολύτως απαραίτητα για το κάθε νοικοκυριό, που θα δίνουν τη δυνατότητα για  φθηνότερες επιλογές στον καταναλωτή και αφετέρου να παρακινηθεί ο ανταγωνισμός τόσο μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, όσο και των προμηθευτών τους».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Οι μεσαίοι γίνονται φτωχοί, οι φτωχοί απελπισμένοι και οι «γαλάζιες ακρίδες» εφορμούν στο δημόσιο πλούτο

Ανδρέας Πάτσης: Η Βουλή παραπέμπει στη Δικαιοσύνη το φάκελο για το πόθεν έσχες του

Υποκλοπές: Χωρίς τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς παράγοντες η έρευνα της PEGA

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικονόμου, Απόλυτη, Μητσοτάκης, Τσίπρα,oikonomou, apolyti, mitsotakis, tsipra