Οι Βρετανοί (τώρα) δεν αποδέχονται ένα Brexit που θα τους στοιχίσει οικονομικά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Βρετανοί δεν θα αποδεχθούν ένα Brexit που θα επιδεινώσει την οικονομική τους κατάσταση, σύμφωνα με έρευνα. Όπως γράφει ο Independent, τα στοιχεία της έρευνας έρχονται την ώρα που είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για το σκληρό ή το απαλό Brexit. Σύμφωνα με την έρευνα της YouGov, το 62% των ψηφοφόρων των Εργατικών και το 59% των Βρετανών που ζουν στις βόρειες περιοχές της χώρας δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ούτε μία λίρα για την έξοδο της χώρας από την

ΕΕ.

Μόνο ένας στους 10 θα ανέχονταν μία απώλεια της τάξης των 100 λιρών μηνιαίως για την επίτευξη του στόχου της εξόδου. Οι περισσότεροι Βρετανοί δεν θεωρούν ότι θα χάσουν χρήματα από το Brexit, ένας στους πέντε λέει ότι δεν θα επηρεαστεί η οικονομική τους κατάσταση και μόνο ένας στους 20 θεωρεί ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, είπε ότι «η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την αντίδραση των υπερασπιστών της εξόδου, εάν πάρει αποφάσεις που θα τους κάνουν πιο φτωχούς και θα αφαιρέσουν χρήματα από τις δημόσιες υπηρεσίες.

«Έχοντας ψηφίσει για ένα καλύτερο μέλλον, αυτή θα είναι η απόλυτη προδοσία» είπε ο Μίλιμπαντ.

Ο πρώην πρόεδρος της εταιρίας που έκανε τη δημοσκόπηση Peter Kellner είπε ότι αυτή είναι η πρώτη έρευνα για το εάν οι ψηφοφόροι που στήριξαν την έξοδο θα αποδέχονταν οικονομικές επιπτώσεις του Brexit.

«Σύμφωνα με τις απαντήσεις, ελάχιστοι είναι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Και με δεδομένο ότι πολύ λίγοι θεωρούν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει μία πολύ σοβαρή δυσκολία να υλοποιήσει ένα Brexit που θα ικανοποιεί αυτούς που το στήριξαν» πρόσθεσε ο Kellner.

Επιμέλεια: Κυριάκος Αργυρόπουλος

Brexitοικονομικό κόστος BrexitΒρετανίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα