Οι «θεριακλήδες» της Ευρώπης οι Έλληνες και μάλιστα από τα σχολικά χρόνια

ΕΛΛAΔΑ

Τα «σκήπτρα» στους πιο νέους καπνιστές κρατούν οι Έλληνες, καθώς ένας στους δύο καπνίζουν από τα σχολικά χρόνια ενώ σχεδόν έξι στους 10 δεν έχουν ποτέ προσπαθήσει να διακόψουν το κάπνισμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, η χώρα μας κατέχει το υψηλότερο ποσοστό καπνιστών στην Ευρώπη με ποσοστό 38% και ακολουθεί η Βουλγαρία, με 35%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά καπνιστών έχουν η Σουηδία (11%) και η Φινλανδία (19 %).

Στη χώρα μας η πλειοψηφία των καπνιστών είναι άντρες με ποσοστό 43%, ενώ το ποσοστό στο γυναικείο πληθυσμό φτάνει το 33%.

Σχεδόν

οκτώ στους δέκα καπνιστές αγοράζουν πακέτο τσιγάρων καθημερινά ενώ εννιά στους δέκα δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Και το πιο «μελανό» στοιχείο, ένας στους δύο Έλληνες καπνίζουν από τα σχολικά χρόνια ενώ λίγο περισσότεροι από τους μισούς δεν έχουν ποτέ προσπαθήσει να το διακόψουν.

Το Ευρωβαρόμετρο αναφέρει επίσης ότι το 59% των Ευρωπαίων έχει προσπαθήσει να διακόψει το κάπνισμα αλλά μόνο το 19% αποφάσισε να το κάνει τον τελευταίο χρόνο.

Από αυτούς το 12% έχει επιχειρήσει τη διακοπή του μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων σε σύγκριση με 7% το 2012.

Στο σύνολο των καπνιστών το 67% δήλωσε πως προσπάθησαν να μειώσουν ή να σταματήσουν το κάπνισμα αλλά μόνο το 14% των χρηστών ηλεκτρονικών τσιγάρων κατάφεραν να το μειώσουν ή να το σταματήσουν δηλώνοντας ότι δεν το θεωρούν ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο.

θεριακλήδεςΈλληνεςΕυρωβαρόμετροHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα