Οι στενές σχέσεις του Κώστα Σημίτη με τους Πράσινους της Γερμανίας

Στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει το… ψάξιμο σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος να δουν τι επαφές έχουν με τους Πράσινους της Γερμανίας, οι οποίοι προελαύνουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ενας δίαυλος επικοινωνίας ποτέ δεν είναι κακός, καθώς όπως φαίνεται το κόμμα των Πρασίνων θα παίξει κομβικότατο ρόλο στη Γερμανία της επόμενης φάσης. Υπάρχει όμως ένας Ελληνας –δύο για να ακριβολογώ– που είχαν αναπτύξει

στενές σχέσεις με τους Γερμανούς Πράσινους και τον ιδρυτή τους Γιόσκα Φίσερ. Ο Σπύρος Σημίτης αρχικά, αδερφός του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, μετέπειτα ανέπτυξαν στενές επαφές με τον πρώτο Πράσινο ΥΠΕΞ της Γερμανίας, τον Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος είχε συμμαχήσει με τον Σρέντερ τη δεκαετία του 1990.

Σύμφωνα μάλιστα με την Καθημερινή τα παρασκήνια της εποχής λένε πως το 2002, όταν ο Κώστας Σημίτης είχε συναντήσει «μυστικά» τον καγκελάριο της Γερμανίας για να συζητήσουν για τις γερμανικές αποζημιώσεις, είχε «μεσολαβήσει» για το ραντεβού ο Γιόσκα Φίσερ που γνωριζόταν με τον πρώην πρωθυπουργό ήδη από τη δεκαετία του 1970, όταν δίδασκε στη Γερμανία, και είχε γίνει γνωστός στους κύκλους του SPD. Λέγεται δε πως ο Φίσερ είχε υποσχεθεί στον Ελληνα πρωθυπουργό πως ο Σρέντερ θα έχει διαφορετική στάση από τον Χέλμουτ Κολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κώστα Σημίτη, Πράσινους, Γερμανίας,kosta simiti, prasinous, germanias