Οι Σπαρτιάτες, η… εντροπία και η Νέα Δημοκρατία

Εξ αποστάσεως, αλλά με ενδιαφέρον, παρακολουθούν στη Ν.Δ. τα τεκταινόμενα στους Σπαρτιάτες, των οποίων η Κ.Ο. συγκαλείται εντός της ημέρας προκειμένου να συζητηθεί το «αντάρτικο» των εννέα βουλευτών του κόμματος μετά την αντίδραση του προέδρου τους Βασίλη Στίγκα για την ανοιχτή στήριξη του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων.

Η αίσθηση που υπάρχει στη Ν.Δ. είναι ότι η… εντροπία εντός της Κ.Ο. των Σπαρτιατών είναι μεγάλη και δεν αποκλείεται στο όχι και πολύ μακρινό

μέλλον να παρατηρηθούν διαλυτικά φαινόμενα, ιδίως αν ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αποφασίσει ή κρίνει πως πρέπει να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη επιρροή στο κόμμα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Στίγκας έχει ξεκαθαρίσει πως «όποιος θέλει να μείνει ας μείνει και όποιος θέλει να φύγει ας φύγει. Εγώ, και μόνος μου να μείνω, θα κάνω αυτά που πρέπει να κάνω». Όλες αυτές οι διεργασίες στα δεξιά της Ν.Δ. προφανώς δεν αφήνουν το κυβερνών κόμμα αδιάφορο, καθώς ουδείς γνωρίζει αν η ρευστότητα στο σκηνικό το ευνοεί ή μπορεί μακροπρόθεσμα να το βλάψει.

Διαβάστε επίσης:

«Κίνημα της πετσέτας»: Καλή αρχή από την εισαγγελέα, αλλά όλοι περιμένουν περισσότερα…

ΠΑΣΟΚ: Η πλατφόρμα του Χάρη Δούκα για τον Δήμο Αθηναίων

Εμπρηστές: Αυστηροποίηση των ποινών και τσουχτερά πρόστιμα – Τι θα κάνει η Αντιπολίτευση

Keywords
Τυχαία Θέματα