Οι παιδικές σειρές που λατρέψαμε! (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Παιδικές σειρές που τα παιδιά των 80s και 90s λάτρεψαν! Κάντε μια αναδρομή στα κινούμενα σχέδια εκείνης της εποχής και αναπολήστε θεάματα πιο αθώα και σίγουρα πιο κατάλληλα για μικρά παιδιά!

Lassie

Η τηλεοπτική Λάσι οφείλει την ύπαρξή της σε ένα διήγημα του Έρικ Κνάϊτ που γράφτηκε το 1938 με τίτλο «Λάσι γύρνα σπίτι» κι αφηγείται το πείσμα ενός κόλεϊ να επιστρέψει πίσω στα αφεντικά του. Στην Ελλάδα ξεκίνησε να προβάλλεται στις 23 Δεκεμβρίου 1966 στην τηλεόραση της ΕΡΤ

Ροζ Πάνθηρας

Όλα

ξεκίνησαν το 1963, όταν ο δημοφιλής σκηνοθέτης Μπλέικ Εντουαρντς θέλησε να βάλει στην ταινία του μια πρωτότυπη εισαγωγική ενότητα και γι' αυτό ανέθεσε στον Ντέιβιντ ΝτεΠατιέ και στο σκηνοθέτη κινουμένων σχεδίων Φριτζ Φρέλεγκ να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό.

Έτσι λοιπόν, το 1964, ο Ροζ Πάνθηρας ξετρύπωσε στην εισαγωγή της ομότιτλης ταινίας του Μπλέικ Έντουαρντς και όχι μόνο έκλεψε την παράσταση... αλλά και τις καρδιές του κοινού, των κριτικών, ακόμα και των απαιτητικών κινηματογραφόφιλων σε ολόκληρο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να αποκτήσει δική του σειρά επιτυχημένων επεισοδίων.

Ο Παραμυθάς

Ο «Παραμυθάς» υπήρξε η πιο δημοφιλής παιδική εκπομπή της τηλεόρασης από το 1978 έως το 1983. Ήρωας της σειράς είναι ένας παππούς, ο οποίος ξέρει να λέει όμορφες ιστορίες που -όπως υποστηρίζει- δεν είναι παραμύθια, αλλά οι περιπέτειες τις οποίες ζει ο ίδιος κάθε φορά που φοράει ένα μαγικό γιλέκο που του έχει χαρίσει κάποια νεράιδα!

Του Κουτιού τα Παραμύθια

Η παιδική σειρά Του Κουτιού τα παραμύθια μεταδόθηκε τη δεκαετία του 1980 από την ΕΡΤ. Ήταν μία ιδέα της Οικογένειας Σοφιανού.

Πρωταγωνίστρια ένα μικρό κορίτσι, η Παρασκευούλα, η οποία είχε κρυμμένο κάτω από το κρεβάτι της ένα μεγάλο κουτί. Μέσα σε αυτό το κουτί υπήρχε ένας ολόκληρος μαγικός κόσμος γεμάτος παραμύθια.

Τέσσερις υπέροχες φιγούρες, φίλοι της Παρασκευούλας, ήταν οι μεγάλοι παραμυθάδες που έλεγαν ιστορίες από κάθε γωνιά της γης. Ο Ρούχλας, ο Φιόγκος, ο Σεβαστιανός και η Μελιά.

Η σειρά είχε πολύ μεγάλη επιτυχία κατά την πρώτη της προβολή στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 (1987) και οι επαναλήψεις της συνεχίζονται μέχρι σήμερα – με φανατικούς τηλεθεατές – από την κρατική τηλεόραση.

Sport Billy

Ο Sport Billy ήταν – είναι- ένας τηλεοπτικός χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων του 1982, δημιούργημα της Filmation Associates.

Ο Sport Billy , ήρωας από άλλο πλανήτη, όπως λέει και το τραγούδι των τίτλων, ήταν ένα αγόρι το οποίο μαχόταν την Queen Vanda και τον μικροκαμωμένο αυλικό της Sipe.

Ακολουθείτο πάντα από τους δύο πιστούς φίλους του , την Sport Lilly και τον ομιλούντα σκύλο Willy, ήρθε στη Γη για να διδάξει στους ανθρώπους το ευ αγωνίζεσθαι και προερχόταν από τον πλανήτη Olympus.

Αποστολή της Super ομάδας ήταν κάθε εβδομάδα να σώζει ένα άθλημα από τις δολοπλοκίες της τρομερής και σατανικής Vanda.

Αστυνόμος Σαΐνης

Ο Επιθεωρητής Σαΐνης ή Αστυνόμος Σαΐνης ήταν μια τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από μια κοινοπραξία μεταξύ της Γαλλίας, του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Θέμα της ένας αδέξιος, απλής ευφυΐας ντετέκτιβ με όνομα Επιθεωρητής Σαΐνης, ο οποίος είναι ένα ανθρώπινο ον με διάφορα βιονικά εξαρτήματα ενσωματωμένα στο σώμα του. Η εχθρός του Σαΐνη είναι ο Δρ. Claw, ο ηγέτης μιας σατανικής οργάνωσης, γνωστής ως «M.A.D.»

Μάγια η Μέλισσα

Οι περιπέτειες της μικρής και ατίθασης Μάγια και του καλού της φίλου Βίλι. Από την στιγμή που η Μάγια έχει βγει από την κυψέλη δεν έχει σταματήσει να βομβαρδίζει την Κασσάνδρα την δασκάλα της με ερωτήσεις.

Τα Στρουμφάκια

Τα στρουμφάκια δημιουργήθηκαν από τον Βέλγο καρτουνίστα Πεϊό και πρωτοεμφανίστηκαν το 1958 στο περιοδικό Σπιρού. Η τηλεοπτική σειρά «στρουμφάκια»(» smurfs») κυκλοφόρησε το 1980.

Κάθε ιστορία τους αρχίζει κάπως έτσι: «Mια φορά ήταν ένα ξεχασμένο χωριουδάκι στο δάσος που ζούσαν εκεί κάτι μικροσκοπικά πλασματάκια που τα λέγανε Στρουμφ και ήταν γεμάτα καλοσύνη. Στο ίδιο δάσος ζούσε και ο Δρακουμέλ, ο ταλαντούχος μάγος -γεμάτος κακία- που έλεγε συνεχώς: Ω, πόσο σας μισώ απαίσια Στρουμφάκια. Κάποια μέρα θα πέσετε στα χέρια μου και τότε αλίμονό σας. Kι εσείς, αν είστε καλά παιδάκια, σίγουρα θα συναντήσετε κάποια μέρα τα Στρουμφάκια».

Φρουτοπία

Η Φρουτοπία δημιουργήθηκε το 1983 απο τον συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ευγένιο Τριβιζά και τον σκιτσογράφο Νίκο Μαρουλάκη.

Ολοκληρώθηκε σε τρεις κύκλους, με 50 τεύχη. Το κόμικ μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση με 47 επεισόδια, το 1985, από την οικογένεια Σοφιανού, οπτικοποιημένο με μαριονέτες, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Η Φρουτοπία είναι μια μακρινή χώρα που συνορεύει στα δυτικά με το Αβγατηγανιστάν, στα ανατολικά με το Πιπερού και στα βορειοδυτικά με τη Χώρα του Χασμουριτού. Τα παλιά τα χρόνια, τα φρούτα και τα λαχανικά της Φρουτοπίας ήταν υπόδουλα στους μανάβηδες. Όλα, όμως, άλλαξαν ριζικά, με την ξαφνική και ανεξήγητη εξαφάνιση του Μανόλη του μανάβη. Οι υπόλοιποι μανάβηδες φοβήθηκαν ότι τους περιμένει η ίδια τύχη και εγκατέλειψαν τη χώρα. Μέσα στον πανικό τους ακολούθησαν και όλοι οι υπόλοιποι. Τα φρούτα επωφελήθηκαν από την ευκαιρία, κήρυξαν την ανεξαρτησία τους, ψήφισαν τον Αιμίλιο το μήλο για αρχηγό τους, οργάνωσαν στρατό με επικεφαλής τον Φώντα το σκληρό καρύδι και ορκίστηκαν να μην αφήσουν ποτέ πια μανάβη να πατήσει στη Φρουτοπία.

Χάιντι

Η Χάιντι, ένα πεντάχρονο ορφανό κοριτσάκι, έρχεται να μείνει μαζί με τον παράξενο παππού της, που ζει απομονωμένος σε μια καλύβα ψηλά στα βουνά, στις "Αλπεις. Είναι ευτυχισμένη και χαρούμενη κοντά στη φύση. Η αθωότητα και η καλοσύνη της αλλάζουν όχι μόνο τον σκυθρωπό παππού, αλλά και όλους εκείνους που τη γνωρίζουν. Η θεία της τη στέλνει να ζήσει σε ένα πλουσιόσπιτο στη Φρανκφούρτη, να κρατάει συντροφιά σε ένα ανάπηρο κορίτσι, την Κλάρα. Η Χάιντι γίνεται φίλη με την Κλάρα, αλλά δεν μπορεί να ξεχάσει τον παππού της και τη ζωή στα βουνά.

Δεν είναι ευτυχισμένη στην πόλη κι αρρωσταίνει από νοσταλγία. Ευτυχώς ένας καλός γιατρός καταλαβαίνει ότι το μόνο φάρμακο για να γίνει καλά η Χάιντι είναι η επιστροφή στο φτωχικό της σπιτικό πάνω στα βουνά. Η Χάιντι δε θα γυρίσει μόνη. Θα πάρει μαζί της και την Κλάρα, που ο καθαρός αέρας και η φυσική ζωή θα της ξαναδώσουν την υγεία της.

Κάντυ Κάντυ

Η Κάντυ Κάντυ ήταν μια σειρά Μάνγκα και κινουμένων σχεδίων 115 επεισοδίων ιαπωνικής παραγωγής που προβάλλονταν από την ΕΡΤ τη δεκαετία του '80.

Η σειρά έχει ως κεντρική ηρωίδα της την Κάντυ Γουάιτ Άρντλεϋ ή χαϊδευτικά Κάντυ, μιά όμορφη ξανθιά κοπέλα με φακίδες στη μύτη, που μεγάλωσε σ'ένα ορφανοτροφείο, το σπίτι Πόνυ, κοντά στο Σικάγο των Η.Π.Α.

Στα 12 της προσλαμβάνεται για να κάνει παρέα σε μιά πλούσια κοπέλα την Ελίζα Ράγκαν η οποία με τη βοήθεια του αδελφού της Νηλ θα της κάνει τη ζωή κόλαση σκαρώνοντας παγίδες συνεχώς εις βάρος της Κάντυ.

Πίπη Φακιδομύτη

Η Πίπη η Φακιδομύτη ή η Πίπη με τις μακριές κάλτσες ήταν ο κεντρικός χαρακτήρα σειράς παιδικών βιβλίων της Σουηδέζας συγγραφέως Άστριντ Λίντγκρεν, που μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση. Το όνομά της το εμπνεύστηκε η, εννιάχρονη τότε, κόρη της Λίντγκρεν, κάποια στιγμή που ήταν άρρωστη στο κρεβάτι και ζήτησε από την μητέρα της να αυτοσχεδιάσει μία ωραία παιδική ιστορία.

Η Πίπη, ήταν ένα κορίτσι εννιά ετών, είχε την αυτοπεποίθηση ενήλικου, ζούσε ανεξάρτητα και έμενε μόνη της στην βίλα της, την βίλα Βιλεκούλα. Ενώ δεν της φαινόταν, διέθετε υπερφυσικά χαρακτηριστικά για την ηλικία της καθώς μπορούσε να αντιμετωπίσει εύσωμους παλαιστές και να σηκώσει τεράστια βάρη χωρίς δυσκολία, όπως π.χ. το άλογό της, κάτι που ξάφνιαζε τους ενήλικους.

Η συμπεριφορά της, προς τους καθώς πρέπει σοβαροφανείς ενήλικους, ήταν αγενής, ενώ προς τους μοχθηρούς χαρακτήρες των ιστοριών η στάση της είναι αμείλικτη.

Thundercats

Οι Thundercats ήταν μια αμερικάνικη σειρά κινουμένων σχεδίων που έκανε ντεμπούτο το 1985. Ήταν βασισμένη στους χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν από τον Tobin «Ted» Wolf.

H πρώτη season του show αποτελούνταν από 65 επεισόδια και ακολούθησε μια ταινία με τίτλο «Thundercats-HO» to 1986. Oι Seasons 2,3,4 ακολούθησαν μια νέα μορφή των 20 επεισοδίων η καθεμία, αρχίζοντας με μια ιστορία αποτελούμενη από 5 μέρη. Προβλήθηκαν από το 1987 έως το 1990.

Η σειρά επικεντρώνεται σε μια επίλεκτη ομάδα των ThunderCats και τον αρχηγό τους ο οποίος πεθαίνει κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού τους προς την "Τρίτη Γη', την οποία διάλεξαν για νέα τους πατρίδα.

Μόνοι σε έναν άγνωστο κόσμο αναγκάζονται να συνδυάσουν την περήφανη κληρονομία τους με την πραγματικότητα της επιβίωσης. Της ομάδας θα ηγηθεί ο Lion-O, διάδοχος του αποθανόντος πνευματικού τους μέντορα Jaga και κάτοχος του μυστικιστικού Ξίφους των Οιωνών.

Πηγή: o-klooun.com

παιδικές σειρές80s90sφωτογραφίεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
photos, σειρες, Πίπη η Φακιδομύτη, κοσμοσ, ελλαδα, ροζ, ΕΡΤ, sport, queen, lilly, olympus, super, γαλλια, smurfs, αλπεις, αθωότητα, νηλ, thundercats, ted, wolf, νέα, jaga, video, popular, κινηση στους δρομους, στρατος, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, η ζωη ειναι ωραια, γωνια, ηγετης, μητερα, μηλο, τηλεοραση, τυχη, υγεια, φρουτα, φυσικη, olympus, queen, sport, αθωότητα, αλογο, αυτοπεποιθηση, βιλα, βοηθεια, βουνα, γιλεκο, γινει, γινεται, δασος, διηγημα, δικη, ευκαιρια, εβδομαδα, επιτυχια, ερχεται, ετων, εχθρος, ζωη, ιδεα, ιδια, ιδιο, ηλικια, κασσανδρα, κυψελη, κινουμενα σχεδια, λαχανικα, μαγια, μικρο, μορφη, μυτη, νικο, νηλ, ντετεκτιβ, ομαδα, παντα, οικογενεια, ομορφη, ονομα, παραμυθια, παιδια, παιδακια, πιπη, πεισμα, ροζ, ροζ πανθηρας, σιγουρα, σειρα, σικαγο, σωμα, σπιτι, στρουμφακια, σχεδια, φυση, φρανκφουρτη, φρουτοπια, φορα, χαιντι, αγνωστο, αγορι, super, επεισοδια, ερωτησεις, φιλοι, ηρωας, χωρα, jaga, κακια, κοπελα, καρδιες, κρεβατι, lilly, lion, μεινει, popular, πονυ, thundercats, θεια, wolf, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα