«Οι γονείς μας κάψανε Εβραίους, γιατί οι Εβραίοι καίγονται καλύτερα» το σύνθημα των οπαδών της Μπριζ (Video)

ΑΘΛΗΤΙΚAΚΟΣΜΟΣ

«Ο πατέρας μου ήταν σε απόσπασμα, η μάνα μου ήταν στα Ες – Ες, κάψανε μαζί Εβραίους, γιατί οι Εβραίοι καίγονται καλύτερα»… Κι όμως! Η παραπάνω φράση έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Κλαμπ Μπριζ, που το τραγουδούσαν εν χορώ, μετά τη νίκη της ομάδας τους επί της Άντερλεχτ στο φετινό πρωτάθλημα.

Η είδηση έρχεται από το Βέλγιο, στον απόηχο της πορείας ακροδεξιών πριν λίγες μέρες στο κέντρο των Βρυξελλών, μετά την παραίτηση του ακροδεξιού φλαμανδικού κόμματος από την κυβέρνηση, που βύθισε τη χώρα σε πολιτική κρίση.

Κι

αν πολλοί σοκάρονται με την αύξηση των φασιστικών ομάδων (και κινημάτων) στα γήπεδα, ενδεχομένως στο Βέλγιο να μην νιώθουν την ίδια έκπληξη αφού πολλοί είναι οι σύλλογοι που οι οπαδοί τους είναι ακροδεξιοί. Ο Βέλγος ειδικός των εξτρεμιστικών οργανώσεων Μανουέλ Αμπραμοβίτς εκτιμά ότι η βελγική άκρα Δεξιά διατηρεί εδώ και δεκαετίες στενούς δεσμούς με συλλόγους φανατικών οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων.

Σύμφωνα με τo LaLibra.de οι διαδηλωτές προέρχονταν από ευρύ φάσμα ποδοσφαιρικών συλλόγων της χώρας όπως οι Αντερλεχτ (οπαδοί της οποίας φαίνεται πως πλειοψηφούσαν μεταξύ των ακροδεξιών διαδηλωτών), Μπριζ, Γκαντουάζ, Αμβέρσα, Μπέερσοτ, Σταντάρ Λιέγης, Σαρλερουά, ακόμη και από την τοπική ομάδα της συνοικίας Μόλενμπεκ, την οποία τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ παρουσιάζουν –εσφαλμένα– ως αμιγώς μουσουλμανική.

Οι ρίζες του προβλήματος είναι βαθιές και προκαλούν συχνά αντιδράσεις από εβραϊκές οργανώσεις του Βελγίου, που ανησυχούν ιδιαίτερα για την εξάπλωση αντισημιτικών ύμνων στα γήπεδα της χώρας.

Ο Joël Rubinfeld, πρόεδρος της «Βελγικής Λίγκας κατά του Αντισημιτισμού» καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα και ζητά ανάληψη ευθυνών, σε επίπεδο διοίκησης, οπαδικών συνδέσμων , αλλά και της δικαιοσύνη, προσθέτοντας «Κατά τη γνώμη μου, τιμωρώντας 1 μπορεί να διαπαιδαγωγηθούν 100», θεωρώντας υπερβολικά επιεική την ως τώρα αντιμετώπιση από τους συλλόγους και τις αρχές.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του συλλόγου δήλωσε πως είναι εν γνώσει του βίντεο, καταδικάζει απολύτως τέτοιες συμπεριφορές, υποστηρίζοντας πως οι οπαδοί στο βίντεο έχουν ταυτοποιηθεί και έχουν αποκλειστεί από την έδρα της ομάδας, ενώ εξετάζονται και δικαστικά μέτρα εναντίον τους.

Πάντως, δεν δείχνουν να πτοούνται και τόσο πολύ οι «πιστοί» της Κλαμπ Μπριζ, αφού μόλις πρόσφατα οι οργανωμένοι κλήθηκαν από τη διοίκηση ώστε να να σταματήσουν να τραγουδάνε από τις κερκίδες… «Όποιος δεν πηδά είναι Εβραίος».

ΒέλγιοΚλαμπ ΜπριζΆντερλεχτναζιστέςφασίστεςΕβραίοιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα