Οι εμπρηστικές δηλώσεις Ντουτέρτε «διώχνουν» τις αμερικάνικες επενδύσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου των Φιλιππινών, του Ροντρίγκο Ντουτέρτε, κατά των ΗΠΑ έχουν αρχίσει να έχουν αντίκτυπο στην οικονομική ζωή της χώρας.

Οι αμερικανικές εταιρείες έχουν σταματήσει τις επενδύσεις στην περιοχή, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της βιομηχανίας ηλεκτρονικών ενώ εκφράζουν φόβους μήπως διακοπούν τελείως.

Οι δηλώσεις Ντουτέρτε είχαν προκαλέσει αρχικά προβλήματα στο χρηματιστήριο ενώ κατά τα φαινόμενα πλέον πλήττουν και τις απευθείας επενδύσεις.

Μια

επιτροπή αντιπροσώπων από τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου έχει ζητήσει ακρόαση από τον πρόεδρο Ντουτέρτε, για να του εκφράσουν κατ’ ιδίαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τα αποτελέσματα των δηλώσεων του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου, οι δηλώσεις Ντουτέρτε δεν είναι «αντι-αμερικανικές», απλώς «αντι-παρεμβατικές». «Ο πρόεδρος Ντουτέρτε προστατεύει τους επενδυτές και προωθεί το εμπόριο και τις εξαγωγές» δήλωσε σχετικά.

Ο υπουργός Οικονομίας διαβεβαίωσε πως καμία αμερικανική εταιρεία δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τη χώρα και πως οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ Φιλιππίνων και ΗΠΑ δε θα επηρεαστούν από τη ρητορική του προέδρου Ντουτέρτε.

Υπάρχουν ελπίδες από το βιομηχανικό κλάδο πως ο νεοεκλεγείς Ντόναλντ Τραμπ θα βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Ροντρίγκο ΝτουτέρτεΦιλιππίνεςΗΠΑεπενδύσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα