Οι απίστευτες και διαδοχικές γκάφες Τσίπρα-Σαμαρά στη συζήτηση για την εξεταστική (Videos)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η σύγκρουση πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ολομέλεια για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, ήταν σφοδρή. Οι κατηγορίες εκτοξεύονταν εκατέρωθεν, όμως ανάμεσα σε αυτές ειπώθηκαν και διάφορα… κωμικά, στα όρια της γκάφας.

Το… ταξίδι του Σαμαρά στις Κάννες

Πιο συγκεκριμένα, στη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για το Νοέμβρη του 2011 και

πως ο Αντώνης Σαμαράς «ταξίδεψε στις Κάννες αντιμνημονιακός και επέστρεψε μνημονιακός». Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς ουδέποτε πήγε στις Κάννες με εκείνη την αποστολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ως τι άλλωστε θα είχε πάει;

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά άμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, πως «δεν έχω πάει ποτέ στις Κάννες». Σε μια άγαρμπη προσπάθεια, μάλιστα, να μαζέψει το λάθος του, ο πρωθυπουργός είπε πως η αναφορά του ήταν «σχήμα λόγου» και πως προφανώς ξέρει πως ο Σαμαράς δεν πήγε ποτέ στις Κάννες.

(Στο 17:40 η αναφορά Τσίπρα στις Κάννες)

Η ετεροχρονισμένη πρόταση για Αρσένη

Και ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, έχει «πεδίο δόξης λαμπρό» μετά το λάθος του αντιπάλου του, πέφτει και ο ίδιος σε ένα ανάλογο. Κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα, πως στη συζήτηση για την δημιουργία κυβέρνησης μετά την παραίτηση Παπανδρέου, πρότεινε ως αντικαταστάτη τον… Γεράσιμο Αρσένη.

Τέτοια πρόταση, πράγματι υπήρξε, όχι όμως για διάδοχο του Παπανδρέου και επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τι δουλειά άλλωστε θα είχε ο Αλέξης Τσίπρας, να προτείνει πρωθυπουργό στα δύο κόμματα; Η πρόταση για τον Γεράσιμο Αρσένη, έγινε όταν συζητούνταν ονόματα για την υπηρεσιακή κυβέρνηση, πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2012. Τη διόρθωση, δέχτηκε άμεσα ο Αντώνης Σαμαράς.

(Η αναφορά στο 2.20)

Ο… πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Το ντεμαράζ της γκάφας όμως δεν σταμάτησε, ούτε στην αναφορά του πρώην πρωθυπουργού στον Γεράσιμο Αρσένη. Κι αυτό καθώς στην τριτομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας, παραλίγο να χρίσει τον προκάτοχό του, εκ νέου πρωθυπουργό. Η δύναμη της συνήθειας…

(Η αναφορά στο 0:50)

γκάφεςΤσίπραςΣαμαράςΒουλή
Keywords
Τυχαία Θέματα