Οι ανατροπές που φέρνουν τα νέα μέτρα σε φόρους και ασφαλιστικό - Δείτε το νομοσχέδιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που τέθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ώρες στο Κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ)» περιλαμβάνει ρυθμίσεις για φορολογικά θέματα, όπως ρυθμίσεις στους συντελεστές ΦΠΑ, σε αγαθά και υπηρεσίες, τροποποίηση του συντελεστή του φόρου εισοδήματος και του ποσοστού προκαταβολής, ενίσχυση των ποινικών διατάξεων για τα εγκλήματα της φοροδιαφυγής,

διεύρυνση του φόρου πολυτελείας και κατάργηση της αναστολής των φόρων τηλεοπτικής διαφήμισης, αύξηση του φόρου αλληλεγγύης και επιβολή έκτακτης εισφοράς σε εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ.

Το νομοσχέδιο ρυθμίζει τα θέματα της ΕΛΣΤΑΤ που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας της. Και τέλος, ρυθμίζονται θέματα του ασφαλιστικού, όπως η σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συντάξεων από 01.07.2015 έως το έτος 2022, η ένταξη όλων των Ταμείων και των τομέων επικουρικής Ασφάλισης στο ΕΤΕΑ, προβλέπεται η διατήρηση της κρατικής επιχορήγησης στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το 2021. Τέλος μεταξύ άλλων προβλέπει αύξηση των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης στις κύριες συντάξεις από 4% στο 6% και επιβάλλεται κράτηση 6% στις επικουρικές.

νομοσχέδιοπροαπαιτούμεναμέτρανέα μέτραFiles: Δείτε το νομοσχέδιοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα