Ομπάμα κατά Τραμπ: Οι νέοι απορρίπτουν τις θέσεις του για τη μετανάστευση

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα εκτίμησε την Κυριακή ότι οι θέσεις του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ για τη μετανάστευση απορρίπτονται πλήρως από την αμερικανική νεολαία, αλλά και την πλειονότητα των Αμερικανών.«Υπάρχει (στις ΗΠΑ) μια μακρά παράδοση μετανάστευσης, ποικιλομορφίας», εξήγησε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN η οποία μεταδόθηκε χθες, αν και είχε παραχωρηθεί πριν από την αναχώρησή του για

τη Σύνοδο Κορυφής της G20 στην Κίνα.

«Αυτό δεν θα αλλάξει απλά και μόνο επειδή ο κ. Τραμπ συγκεντρώνει λίγη περισσότερη προσοχή από το συνηθισμένο», πρόσθεσε ο Ομπάμα, ο οποίος έχει επαναλάβει πολλές φορές πως είναι πεπεισμένος ότι ο 70χρονος μεγιστάνας των ακινήτων δεν θα τον διαδεχθεί στον Λευκό Οίκο το 2017. «Αν δείτε τις δημοσκοπήσεις, έχει καταφέρει να προσελκύσει την προσοχή μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων (...) που έχει θεμιτές ανησυχίες για την οικονομία ή έχει το αίσθημα πως την παραμελούν. Αλλά αυτή δεν είναι η πλειοψηφία των Αμερικανών», συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Κι αν μιλήσετε στους νέους, στην επόμενη γενιά Αμερικανών, απορρίπτουν εντελώς τον δρόμο» που προτείνει ο Τραμπ, πρόσθεσε ο Ομπάμα. «Πρέπει να επιδεικνύουμε προσοχή σε αυτό που συμβαίνει (...) κάθε φορά που κάνει την επανεμφάνισή της η μισαλλοδοξία, αλλά συνολικά, είμαι αισιόδοξος», ανέφερε ακόμη ο αμερικανός πρόεδρος.

ΟμπάμαΤραμπμετανάστευσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα