ΟΑΚΑ: Κλειστόν επ΄αόριστο – Κινδυνεύει να πέσει το στέγαστρο ανά πάσα στιγμή (Video)

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για όσα δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια στο ΟΑΚΑ, να μπει λουκέτο επ΄αόριστον στο γήπεδο αφού κινδυνεύει να πέσει το στέγαστρο Καλατράβα ανά πάσα στιγμή.

Στο μεταξύ σε δεύτερη μελέτη προχωρά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναφορικά με το πρόβλημα στατικής επάρκειας στα στέγαστρα Καλατράβα.

Η πρώτη τεχνική μελέτη για τη στατικότητα των στεγάστρων του σταδίου διαβιβάστηκε ήδη στο ΤΕΕ,

το οποίο θα προχωρήσει τάχιστα σε δεύτερη μελέτη – επαναξιολόγηση, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα πρώτα στοιχεία.

Για τον σκοπό αυτό θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα του ΤΕΕ σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που θα διερευνήσει τα προβλήματα της στατικής επάρκειας της εμβληματικής κατασκευής.

Από αυτή τη μελέτη αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για τον χρόνο που το ΟΑΚΑ θα μείνει κλειστό και τι εργασίες χρειάζονται για να επαναλειτουργήσει η εγκατάσταση.

Βέβαια, ο ομότιμος καθηγητής αντισεισμικής Προστασίας, πολιτικός μηχανικός, Παναγιώτης Καρύδης μιλώντας χθες στην ΕΡΤ ανέφερε μεταξύ άλλων πως το ΟΑΚΑ θα μείνει κλειστό τουλάχιστον για ένα χρόνο, έως ότου δοθεί και πάλι προς χρήση.

«Χάθηκαν οι οδηγίες συντήρησης»

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κατά καιρούς είχαν εγκριθεί κονδύλια, ενώ ο ίδιος ο Σαντιάγκο Καλατράβα που έφτιαξε το περίφημο στέγαστρο του ΟΑΚΑ είχε αφήσει αναλυτικές οδηγίες συντήρησης, οι οποίες και χάθηκαν.

«Ο Καλατράβα άφησε στην Αθήνα ένα αναλυτικό εγχειρίδιο συντήρησης. Το οποίο όμως οι Αρχές χάνουν.

Στη συνέχεια υπογράφεται η σύμβαση συντήρησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με την Hochtief το 2006-2007, μία σύμβαση που εν μέρει μόνο υλοποιείται. Το ΟΑΚΑ απουσιάζει.

Το 2008 -2009 κάνει έλεγχο η εταιρεία Bung. Τότε δίνονται αναλυτικές οδηγίες με την μορφή εγχειριδίου στο οποίο προβλέπεται συντήρηση δύο φορές το χρόνο, μία ανά εξάμηνο.

Αυτές οι συντηρήσεις δεν γίνονται παρά μόνο το 2014 όταν εγκρίνεται ένα ποσό μερικών εκατομμυρίων για να αντιμετωπισθούν οι ζημιές στο περίφημο «Τείχος των Εθνών».

Όταν το ΟΑΚΑ εντάσσεται στο Ταμείο Συνοχής και Ανθεκτικότητας απο την κυβέρνηση, το 2021 προβλέπονται  συνολικές δαπάνες ύψους 53,8 εκατομμυρίων ευρώ με  22,3 εκατ. ευρώ να αφορούν στην συντήρηση και επισκευή της στέγης Καλατράβα

Το πρόβλημα υπάρχει το βρήκαν οι Γερμανοί ειδικοί και εναερίτες που ήρθαν την άνοιξη και το αποτύπωσαν» ανέφερε ο κ. Τέλογλου.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Βρούτση

 Σήμερα, αναμένεται και συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για το θέμα του ΟΑΚΑ, ο οποίος θα του μεταφέρει και τις προτάσεις που του έδωσε χθες κατά την έκτακτη σύσκεψη που είχε ο κ. Βρούτσης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο.

Ο κ. Καπράλος, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τόνισε ότι προέχει η ασφάλεια των αθλητών και των αθλουμένων στους αγωνιστικούς χώρους και επανέλαβε την πάγια θέση της ΕΟΕ ότι πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας – Ποιες είναι από την 1η Οκτωβρίου

Τροχαίο με νεκρό 33χρονο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης – Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Θεσσαλονίκη: Νεκρός σε εγκαταλελειμμένο κτήριο 28χρονος αγνοούμενος – Είχε ξαναφύγει από το σπίτι

Keywords
Τυχαία Θέματα