Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός αμφισβητεί το «μεταμνημονιακό ξέφωτο» του Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «βαριά κακοκαιρία» που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι βουλευτές καλούνται να υπερψηφίσουν από σκληρά έως επώδυνα μέτρα είναι διάχυτη. Η κρίσιμη ψηφοφορία στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα την Πέμπτη το βράδυ, η οποία «κούρεψε» την κυβερνητική πλειοψηφία, ήταν το πρώτο σημάδι για το τι μπορεί να ακολουθήσει στο πολύ κοντινό μέλλον με ενδεχόμενες νέες απώλειες για την κυβέρνηση.

Η «βαρυχειμωνιά»

και το κλίμα απογοήτευσης ανάμεσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται και από την τοποθέτηση που έκανε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματέρος κατά την διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου το πρωί της Παρασκευής, αμφισβητώντας επί της ουσίας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο εκτίμησε ότι «θα μπορέσουμε να περάσουμε την δύσκολη ανηφόρα και να φθάσουμε σε ένα μεταμνημονιακό ξέφωτο».

Σχεδόν με... απάντηση προς τον Αλέξη Τσίπρα έμοιαζαν τα όσα ανέφερε μέσα από την αίθουσα της Ολομέλειας ο κυβερνητικός βουλευτής Ηλίας Καματερός ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά «πιστεύουμε ότι ψηφίζοντας αυτά τα πράγματα θα φτάσουμε σε ένα ξέφωτο για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας;» κατά την διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης προς το υπουργείο Οικονομικών.

Και αποκαλύπτοντας το... κλίμα που κυριαρχεί εντός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας πως «Που πάμε; Ο κόσμος βοά! Την ελπίδα την κρατάμε; Σε τι ελπίζουμε ότι θα ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση; Σε μια αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη;». Στον ίδιο τόνο σημείωσε ακόμα ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα εφαρμόσει όλα αυτά. Θα μπορούμε να ανατρέψουμε όσα ψηφίζουμε; Πιστεύουμε ότι ψηφίζοντας αυτά τα πράγματα θα φτάσουμε σε ένα ξέφωτο για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας. Δείτε την αγωνία του κόσμου; Πως αντιστεκόμαστε στους δυνάστες; Εκφράζω την αγωνία του λαού».

Απαντώντας ο Τρύφωνας Αλεξιάδης δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται «την αγωνία και την λαϊκή δυσαρέσκεια που μεταφέρονται στην αίθουσα», ωστόσο είπε ότι η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τους χαρακτηρισμούς «δυνάστες» για τους δανειστές. Χαρακτήρισε ως βόμβα που δεν πρέπει να σκάσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί με κάθε τρόπο προκειμένου να μην υπάρξει ούτε ένας οφειλέτης ο οποίος θα βγει εκτός ρύθμισης των οφειλών του.

Ηλίας ΚαματερόςΣΥΡΙΖΑΤσίπραςμνημόνιομέτραΚυβέρνησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα