«Ο Βασιλιάς Κάρολος δεν πιστεύει στη χημειοθεραπεία» – Η εναλλακτική ιατρική, η ομοιοπαθητική και ο αμφιλεγόμενος γιατρός του

Ο βασιλιάς Κάρολος μπορεί να αρνηθεί τη θεραπεία του καρκίνου καθώς «δεν πιστεύει στη χημειοθεραπεία», ισχυρίστηκε πρώην δημοσιογράφος του BBC, την ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στη Βρετανία σχετικά με τον αμφιλεγόμενο προσωπικό γιατρό του που είναι υπέρμαχος της ομοιοπαθητικής όπως και ο ίδιος ο Κάρολος.

Μιλώντας στο GB News, ο Tom Bower εξήγησε: «Κάνω εικασίες, αλλά ο Βασιλιάς είναι υποστηρικτής της εναλλακτικής ιατρικής».

«Πάντα αντέκρουε τις χημειοθεραπείες. Πιστεύει πολύ

στα φυσικά βότανα και τα φίλτρα και τέτοια πράγματα».

Για αυτό τον λόγο άλλωστε διόρισε τον Δρ Μάικλ Ντίξον ως προσωπικό του γιατρό το 2022. Ωστόσο, το Μπάκιγχαμ μετά τον διορισμό του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έσπευδε να ξεκαθαρίσει πως: «Ο δρ. Ντίξον δεν πιστεύει ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο».

«Η θέση του είναι ότι οι συμπληρωματικές θεραπείες μπορούν να συμβαδίζουν με τις συμβατικές θεραπείες, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ασφαλείς, κατάλληλες και βασισμένες σε στοιχεία».

Η Cancer Research UK αναφέρει ότι ορισμένοι ασθενείς χρησιμοποιούν συμπληρωματικές θεραπείες για να αισθάνονται καλύτερα, να μειώνουν τις παρενέργειες αυτών των θεραπειών και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής.

Πολλοί επαγγελματίες υγείας υποστηρίζουν άτομα με καρκίνο χρησιμοποιώντας συμπληρωματικές θεραπείες.

Αλλά μερικοί μπορεί να είναι απρόθυμοι να τα χρησιμοποιήσουν οι ασθενείς τους.

Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή πολλές θεραπείες δεν έχουν δοκιμαστεί με τον ίδιο τρόπο όπως οι πιο συμβατικές θεραπείες.

Ο Ντίξον είχε υποστηρίξει μάλιστα την εισαγωγή θεραπειών όπως η αρωματοθεραπεία και η ρεφλεξολογία στο NHS.

Οι εναλλακτικές θεραπείες χρησιμοποιούνται συνήθως αντί για ιατρική θεραπεία, αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο ενώ μπορούν να προκαλέσουν επιβλαβείς παρενέργειες ή να επηρεάσουν άλλες θεραπείες.

Ο βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε προηγουμένως την υποστήριξή του στη θεραπεία Gerson, η οποία περιλαμβάνει την παρακολούθηση μιας βιολογικής χορτοφαγικής διατροφής και την κατανάλωση έως και 13 ποτηριών χυμού φρούτων την ημέρα.

Το 2004, ο Κάρολος είπε στο Βασιλικό Κολλέγιο Γυναικολογίας ότι η θεραπεία πρέπει να διερευνηθεί για την «ευεργετική της φύση» αντί να απορριφθεί.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Νεκροί εντοπίστηκαν πέντε πεζοναύτες μετά τη συντριβή ελικοπτέρου

Ισλανδία: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου στη χερσόνησο Ρέικιανες (photos/videos)

Μπαρμπέιντος: Η τραγική ιστορία του πλοίου-φαντάσματος που έφτασε ακυβέρνητο στα νησιά 17 χρόνια πριν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο Βασιλιάς Κάρολος,o vasilias karolos