Ο Τσακαλώτος «βλέπει» Μέρκελ;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίσθηση προκάλεσε η πληροφορία ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντήσει τις επόμενες μέρες τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Την πληροφορία μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων γράφοντας χαρακτηριστικά: Μετά τη συνάντηση του EuroWorking Group για το ελληνικό ζήτημα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με την καγκελάριο

Μέρκελ, τον ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ και τον επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν, καθώς και άλλους αξιωματούχους.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έσπευσε στις Βρυξέλλες προς αναζήτηση διεξόδου από το... αδιέξοδο των τελευταίων εβδομάδων, και θα έχει το απόγευμα της Παρασκευής συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών.

H συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δρομολογήθηκε μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πέραν του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν οι Μπενουά Κερέ της Ευρ. Κεντρικής Τράπεζας, Πιερ Μοσκοβισί από την Κομισιόν, Κλάους Ρέγκλινκ από τον Ευρ. Μηχανισμό Στήριξης και, πιθανόν, ο Πόουλ Τόμσεν εκ μέρους του ΔΝΤ.

Στόχος της συνάντησης θα είναι να γεφυρωθεί η απόσταση κατ΄ αρχήν μεταξύ των ίδιων των θεσμών ώστε αυτοί, με ενιαία πλέον θέση, να αναζητήσουν πεδίο συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά στην είδηση για επικείμενη συνάντηση του κ.Τσακαλώτου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, αν όντως επιβεβαιωθεί, καθώς το κυβερνητικό επιτελείο τηρεί σιγήν ιχθύος, θα είναι ευθεία αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την πλευρά της κας Μέρκελ. Θα δείξει ότι η ίδια τον παρακάμπτει και πραγματοποιεί κρίσιμη παρέμβαση ώστε να λύσει το ακανθώδες ελληνικό ζήτημα, προκειμένου να μην το έχει στην «πλάτη» της ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου.

ΜέρκελΤσακαλώτοςαξιολόγησηελληνικό ζήτημαΣόιμπλεHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα