Ο Τσακαλώτος ως Κρίσνα, η Έφη και οι δελφίνοι Χαρίτσης και Τεμπονέρας και μία προτεραιότητα για τον Κασσελάκη

Καλημέρα σας

Ο Τσακαλώτος τον βρίσκει το δρόμο του, βλέπω.

Ακόμα κι αν δεν πάει καλά το νέο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει, μετά την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ασχοληθεί με πνευματικές αναζητήσεις…

Βλέπετε, όταν χρησιμοποιεί στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και μία από τις συμβουλές της… Μπάγκαβατ Γκίτα, ενός ιερού κειμένου του Ινδουϊσμού, δείχνει ότι είναι έτοιμος να εξερευνήσει το βαθύτερο νόημα

της ζωής. Μην τους φοβάστε τέτοιους ανθρώπους.

Βέβαια η Μπάγκαβατ Γκίτα, θεωρείται ως «το θεϊκό τραγούδι» που προήλθε κατευθείαν από τα χείλη του Κρίσνα, ενός αβατάρ του Μάχα Βισνού, τον υπέρτατο Θεό στην Ινδική πίστη, λέει.

Ο Κρίσνα δεν τα είπε τυχαία αυτά, όχι. Ήθελε να οδηγήσει, λέει, τον… Αρτζούνα (φανταστικός χαρακτήρας, όπως της δικής μας μυθολογίας) στο πεδίο της μάχης του Kuruksjetra – ωραίες κουβέντες!

Αλλά ο Κρίσνα τα λέει τόσο ωραία που οι συμβουλές του εκλαμβάνονται ως οι αλήθειες, που λειτουργούν σαν δαυλοί μέσα στο σκοτάδι (της… αριστεράς άραγε;) για κάθε πιστό.

Τη δουλειά τώρα έχουν ο Κρίσνα, ο Αρτζούνα και η Γκίτα με τον Τσακαλώτο, την Πέρκα, τον Βούτση και την Ομπρέλα, θα σας γελάσω, αλλά ο Ευκλείδης που έχει πάει «σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολλέγιο της Οξφόρδης (Queens College Oxford) που ιδρύθηκε τo 1341», όχι μόνο δεν έχει ανασφάλεια, όχι μόνο διαθέτει «αστική αυτοπεποίθηση», αλλά μπορεί να κατανοήσει και τα μυστικά του Ινδουισμού και να τα καταφέρει και μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Ζούμε φοβερά πράγματα…

Μία πορεία με νόημα

Ας αφήσουμε κατά μέρος τον Ευκλείδη και τις ινδουιστικές του αναζητήσεις – ελπίζω να μην ξυρίσει το κεφάλι του μόνο – και ας έρθουμε στα πεζά του ΣΥΡΙΖΑ.

Μου λένε ότι το πρώτο κρας τεστ της ηγεσίας με την ομάδα Αχτσιόγλου θα γίνει στον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι είναι να κάνει θεσμικά, αλλά οι της Έφης ετοιμάζουν χωριστό, δυναμικό μπλοκ για την πορεία. Με παρούσα της νεολαία του κόμματος, την οποία ελέγχουν. Πάει δεν πάει η ηγεσία δηλαδή, αυτοί θα κάνουν δικά τους πράγματα. Και ίσως αυτό είναι σημείο τριβής με την Κουμουνδούρου – θα δούμε πολλά τέτοια το επόμενο διάστημα, να είστε σίγουροι.

Η Έφη, ο Χαρίτσης και ο Τεμπονέρας

Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν πρέπει να μιλάω για «ομάδα της Έφης», διότι με πληροφορούν ότι γίνονται κάτι περίεργες σκέψεις.

Αν φύγει αυτή η ομάδα (έχουν και συνδιασκέψεις πανελλαδικά, λέει, το σαββατοκύριακο που έρχεται για να δουν τι θα κάνουν), δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Έφη θα θέλει να ηγηθεί.

Κάτι ακούω για Χαρίτση – έχει η ομάδα τον δικό της… Αλέξη και αυτό είναι ισχυρός συμβολισμός για κάποιους – αλλά δεν δίνω μεγάλη βάση.

Ακούω όμως και το άλλο: Αν πάει μαζί τους ο Διονύσης ο Τεμπονέρας, θα ζητήσει να ηγηθεί!

Αριστερός είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, φιλόδοξος είναι, αυτοπεποίθηση έχει και επιπλέον διαθέτει άγνοια κινδύνου.

Κυρίως μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του – με την καλή έννοια πάντα. Όπως είπε και κάποιος (ονόματα δεν λέμε προς το παρόν) συνοδοιπόρος του άλλοτε στα εσωκομματικά, η απαίτησή του από τον Αλέξη Τσίπρα στις τελευταίες εκλογές ήταν να τον βάλει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Δεν ικανοποιούνται με τίποτα λιγότερο. Δεν ικανοποιήθηκε όμως ούτε ο Αλέξης με την απαίτησή του.

Βλέπουν όλα αυτά οι άνθρωποι από το περιβάλλον του Κασσελάκη και το ψάχνουν. Να τους αφήσουν να φύγουν μόνοι τους ή να προκαλέσουν τη σύγκρουση μία ώρα αρχύτερα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο; Αυτές είναι οι δύο γραμμές στην ηγετική ομάδα, για να γνωρίζετε τι συμβαίνει.

Γραφείο προέδρου

Πάντως ο Κασσελάκης έχει να ασχοληθεί με άλλα. Του λένε να φτιάξει ηγετικά ομάδα. Όμως η ηγετική ομάδα υπάρχει, αν δει κανείς τους θεσμικούς ρόλους.

Το κύριο θέμα του Κασσελάκη είναι να φτιάξει ένα κανονικό επιτελείο γύρω του. «Γραφείο προέδρου» για να το πω απλά. Με γραμματεία, με επιστημονικούς συμβούλους, με επικοινωνιολόγο. Με στρακαστρούκες δεν βάφονται αντιπολιτευτικά αβγά.

Ξυπνάνε στο ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να κινητοποιούνται, λέει. Σε τέτοιο βαθμό, που θα συνεδριάσει μέχρι και το πολιτικό συμβούλιο – κάτι σαν το παλιό, θρυλικό εκτελεστικό γραφείο! Το οποίο πολιτικό συμβούλιο κανείς δεν θυμάται πότε συνεδρίασε τελευταία φορά.

Ο στόχος του Μητσοτάκη για τον ΒΟΑΚ

Μαθαίνω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην κατασκευή του ΒΟΑΚ – Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης.

Για ευνόητους λόγους. Και γενικούς και ειδικούς. Θέλει να δει το πρώτο εργοτάξιο σε αυτή τη θητεία του. Δεν είναι εύκολο, καθότι μόνο οι μελέτες κάνουν χρόνια.

Και επειδή είναι δύσκολο αυτός που θα πάρει το διαγωνισμό να βγάλει σε πέρας ένα τόσο μεγάλο έργο, βλέπω να γίνονται πολλές συμπράξεις – αυτό είναι το «μυστικό» για να προχωρήσει γρήγορα το έργο.

Διότι σε αντίθεση με το αμερικάνικο «ο πρώτος είναι πρώτος και οι άλλοι τίποτα», εδώ ισχύει το άλλο: Ο πρώτος είναι μεν πρώτος, αλλά και οι άλλοι κάτι θα κάνουν και κάποια αξία έχουν.

Διαβάστε επίσης:

Ένας παραλίγο καβγάς με τον Δένδια, το τέλος του Σχοινά από Κομισιόν, η Συρεγγέλα γραμματέας και ο κίνδυνος για Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Οι λεπτομέρειες της αποχώρησης στη σύσκεψη της Ομπρέλας – Στην Κεντρική Επιτροπή η έξοδος

Ο Κασσελάκης απέφυγε το μαρτύριο του βατράχου, η Έφη είναι σε δίλημμα και το ΠΑΣΟΚ μετράει τις εξελίξεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσακαλώτος, Κρίσνα, Έφη, Χαρίτσης, Τεμπονέρας, Κασσελάκη,tsakalotos, krisna, efi, charitsis, teboneras, kasselaki