Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Φίλη για Θρησκευτικά - «Τιμή μας να τον έχουμε υπουργό»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήρη στήριξη στον «ιερό πόλεμο» με την Εκκλησία για το θέμα των Θρησκευτικών έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα αν τελικά η κυβέρνηση έχει αφήσει μόνο του τον υπουργό Παιδείας να δώσει τη μάχη, η Ράνια Σβίγγου χαρακτήρισε τιμή για την κυβέρνηση να έχει υπουργό τον Νίκο Φίλη και προσέθεσε ότι «υπάρχει αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και στη μεταρρύθμιση αυτή καθαυτή και στο

έργο που επιτελεί το υπουργείο Παιδείας και βέβαια και στο πρόσωπο του Ν. Φίλη ο οποίος έχει υπάρξει και συνεχίζει να είναι στόχος πολλών επιθέσεων, την ίδια στιγμή που επιτελεί το έργο του με έναν τρόπο τον οποίον δεν μας είχαν συνηθίσει οι προκάτοχοί του».

Κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών και στο ζήτημα του τρόπου που αντιδρά η Αρχιεπισκοπή, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρόκειται για ζητήματα τα οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα, σε συνάρτηση με τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου και όχι με βάση τις ιδεοληψίες που εκφράζει η ΝΔ. Σχολίασε επίσης ότι θα περίμενε και από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει καταθέσει κατά καιρούς προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό των μαθημάτων, να καταθέσει τις προτάσεις του και όχι να βλέπει παντού συνωμοσίες και αποπροσανατολισμούς.

«Πρόκειται για ουσιαστικές τομές αυτές που επιχειρεί αυτή τη στιγμή το υπουργείο Παιδείας. Γίνονται ύστερα από εκτενή διάλογο και εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Και αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2016 ο διάλογος για την αναμόρφωση ενός μαθήματος δεν γινόταν με βάση εισηγήσεις των αρμοδίων φορέων. Περιμένω αυτός ο διάλογος για το σχολείο να γίνεται με όρους εκπαιδευτικούς, με όρους δημοκρατίας και όχι με όρους σκοταδισμού που συναντιούνται σε άλλες εποχές», τόνισε.

ΣβίγγουΦίληςθρησκευτικάHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα