Ο Σαρακιώτης και οι… επιρροές Συμεών

Σαν βόμβα έπεσε στην Κουμουνδούρου η δήλωση του βουλευτή Γιάννη Σαρακιώτη, λίγο αφότου ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ότι διαφωνεί με αυτή την κίνηση του αρχηγού του.

«Εγώ διαφωνώ με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο νεαρός βουλευτής, ανοίγοντας από το πουθενά θέμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αμέσως το μυαλό πολλών, πρέπει να σας πω, πήγε στο γεγονός ότι ο Σαρακιώτης εκλέγεται στη Φθιώτιδα.

Στην

οποία Φθιώτιδα είναι μητροπολίτης ένας εκ των κορυφαίων σκοταδιστών ιεραρχών, ο Συμεών. Ο οποίος Συμεών έχει ταχθεί με πολύ οξύ τρόπο και εξόχως προσβλητικά εναντίον του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Κάποια στιγμή μάλιστα είχε απευθυνθεί με σχεδόν αγοραίο τρόπο στο ακροατήριο: «Ναι, είμαστε συντηρητικοί ρε, τι θέλεις;» ήταν η φράση του και έκανε λόγο για «ψευτοπρόοδο» που δεν συνάδει με την Ελλάδα!

Το εάν πράγματι ο Συμεών – και άλλοι μητροπολίτες ανάλογου ύφους και απόψεων – επηρεάζει βουλευτές θα φανεί στην ψηφοφορία στη Βουλή… Θα ήταν εξόχως απογοητευτικό ή και εξοργιστικό αν επηρεάζονται από ιεράρχες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ή και του ΠΑΣΟΚ θα έλεγα) πάντως…

Διαβάστε επίσης:

Οι backstage φωτογραφίες του Κασσελάκη πριν τη συνέντευξη στο Star

Γλαβίνας: «Ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν υποχρέωση να κάνουν τα… ρεπό των βουλευτών του»

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Μέιλ-φιρμάνι για διήμερο «μασάζ» Σκέρτσου στους «γαλάζιους» βουλευτές

Keywords
Τυχαία Θέματα