Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς είχε φροντίσει να απαγορεύσει την εκμετάλλευση του ονόματος του για 25 χρόνια μετά το θάνατο του (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί η οικογένεια του Ρόμπιν Γουίλιαμς να μαλλιοτραβιέται αυτές τις μέρες για τα περιουσιακά, κυρίως προσωπικά αντικείμενα, του Ρόμπιν Γουίλιαμς, αλλά ένα είναι σίγουρο: δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν εμπορικά το όνομα του για 25 χρόνια μετά το θάνατο του. Το είχε φροντίσει στη διαθήκη του ο διάσημος ηθοποιός θέλοντας να προστατεύσει την εικόνα του για πολλά χρόνια δίνοντας μάλιστα, ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλους διάσημους συναδέλφους του.

Συγκεκριμένα,

στη διαθήκη αναφέρεται ότι τα δικαιώματα στο όνομα του, την υπογραφή του και τις φωτογραφίες του-που ανήκουν στο Windfall Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ίδρυσαν οι ίδιοι οι δικηγόροι του ηθοποιού-δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά μόνο με ειδική άδεια 25 χρόνια μετά το θάνατο του. Επομένως, η εικόνα του δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποιο διαφημιστικό. Επίσης, δε θα μπορέσει κάποιος να τον χρησιμοποιήσει ψηφιακά σε ταινία.

Σε μια ακόμη παράγραφο της διαθήκης προβλέπεται το εξής: αν το ίδρυμα Windfall Foundation δεν καταφέρει να εκπληρώσει το σκοπό, τότε τα δικαιώματα περνούν σε κάποιο ανάλογο ίδρυμα, προκειμένου να υπάρχει μείωση στη φορολογία λόγω φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με εξειδικευμένους δικηγόρους, αυτή θα ήταν μια καλή λύση και για την περίπτωση της περιουσίας του Μάικλ Τζάκσον, μια υπόθεση που περιμένει ακόμα τη λύση της από τα δικαστήρια.

Ρόμπιν ΓουίλιαμςΜάικλ ΤζάκσονWindfall Foundationπεριουσίαδιαθήκη
Keywords
Τυχαία Θέματα