Ο Πέτρος Κωστόπουλος ανακοίνωσε ότι ξαναβγάζει το Nitro

Την πρόθεσή του να ξαναβγάλει το περιοδικό Nitro και να επιστρέψει στον χώρο των ΜΜΕ εξέφρασε ο Πέτρος Κωστόπουλος σε συνέντευξή του

Μιλώντας στο iefimerida.gr, o εκδότης ανέφερε ότι «πιστεύω ότι τα περιοδικά πέθαναν. Θα μου πεις “τρελός είσαι, πού πας, στο νεκροταφείο;”. Δεν είμαι τρελός. Τα περιοδικά πέθαναν (και δεν μιλάω για αυτά που βγαίνουν με τις εφημερίδες, όπου

υπάρχουν μερικές πολύ καλές εκδόσεις, μιλάω για τα περιοδικά στα περίπτερα), ζήτω τα coffee-table magazines! Δεν κομίζω γλαύκα στην Αθήνα, είναι μια παγκόσμια τάση. Τα coffee-table magazines είναι περιοδικά υψηλής αισθητικής, με ακριβό χαρτί, που δεν βγαίνουν κάθε μήνα, γιατί δεν μπορεί να γίνει τέτοια παραγωγή κάθε μήνα, και έχουν πάρει τη θέση των κανονικών περιοδικών που σε όλο τον κόσμο πέφτει».

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε ότι «τώρα επιστρέφω με coffee-table magazine. Δηλαδή ένα πράγμα που θα είναι μεγάλο, με ακριβό εξώφυλλο σαν τις επετειακές εκδόσεις που κάναμε κάποτε, θα έχει υπέροχες φωτογραφίες, γιατί συνεργάζομαι με τους καλύτερους φωτογράφους στην Ελλάδα, και τα κείμενα θα τα γράφουν πολύ καλοί γραφιάδες, ένα είδος που έχει εκλείψει γιατί τα πιο πολλά περιοδικά  δεν είχαν πλέον τα μέσα για να τους πληρώσουν. Το νέο Nitro θα είναι ένα κοσμοπολίτικο περιοδικό και δεν φοβάμαι καθόλου τη σωστή έννοια του όρου».

Ο κόσμος θέλει μια καλύτερη ζωή

Στην ίδια συνέντευξη, μιλώντας για την κρίση, ο Πέτρος Κωστόπουλος αναφέρει ότι «η Ελλάδα πέρασε δέκα χρόνια μια μαυρίλα, από το κακό στο χειρότερο όπου λόγω της κρίσης και του ότι δεν υπήρχαν χρήματα, κατέρρεαν επιχειρήσεις (πάνω από ένα εκατομμύριο μαζί με τη δικιά μου). Η βιομηχανία των media διαλύθηκε εξαιτίας της περιορισμένης διαφήμισης. Η κοινωνία έζησε ένα πρωτοφανές στρες και γίναμε λεία στα χέρια λαϊκιστών όλων των αποχρώσεων, δεξιών και αριστερών. Όπως παραδέχτηκε πρόσφατα μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στις κρίσεις μπορούν να ευνοηθούν τέτοια φαινόμενα. Χώρισαν την Ελλάδα στα δύο. Φτάσαμε να λέμε “γερμανοτσολιάδες” και τσάτσους τού Σόιμπλε όσους ήταν υπέρ του “ναι”. Τα τρολ στα υπόγεια δούλευαν υπερωρίες και συκοφαντούσαν κατά βούληση. Το ένιωσα σκληρά στο δέρμα μου από το 2012. Σκότωναν χαρακτήρες, συκοφαντούσαν, δημιουργούσαν fake news και όποιον πάρει ο χάρος. Από το 2012 μέχρι το 2019 η τοξικότητα έκανε πάρτι».

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «μεσα στην κρίση, την οικονομική ανέχεια και την πίεση νομίζω ότι βγάλαμε κι εμείς τον χειρότερο εαυτό μας. Δηλαδή γίναμε πιο μίζεροι, χαιρέκακοι, επικριτικοί και φιλύποπτοι. Οποιοσδήποτε ξεχώριζε ακόμα και παίρνοντας ένα καινούργιο μηχανάκι, για παράδειγμα, γινόταν αντικείμενο κατηγοριών και ζηλοφθονίας. Αυτό τελείωσε. Τόσο, που έχω την αίσθηση ότι έγινε τον προηγούμενο αιώνα. Εκεί ανήκει άλλωστε. Ο κόσμος δεν θέλει πια τον λαϊκισμό,  το κατάλαβε, θέλει μια καλύτερη ζωή και έναν πιο υγιή πολιτικό βίο. Θέλει Ευρώπη κι όχι Βενεζουέλα. Για αυτό βλέπεις και στις δημοσκοπήσεις μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης και κορωνοϊό, ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι 15 μονάδες πίσω από τη ΝΔ και τον Τσίπρα 20-25 μονάδες πίσω από τον Κυριάκο».

ΕΣΗΕΑ: Οι δημοσιογράφοι απεργούν στις 10 Ιουνίου

ΕΡΤ: Ποιοι ηθοποιοί χαιρετάνε… τον πλάτανο (Video)

Τηλεόραση: Τέλος Ιουνίου ρίχνει αυλαία το «Στην Υγεία μας ρε παιδιά»

Keywords
Τυχαία Θέματα