Ο πελάτης λέει την μαγική λέξη και πίνει τον καφέ πιο φτηνά - Η νέα μόδα σε καφετέριες ΗΠΑ και Γαλλίας

ΚΟΣΜΟΣ

Με μια ταμπέλα έξω από το κατάστημά του ο ιδιοκτήτης καφετέριας στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ ενημερώνει τους πελάτες του ότι ένα μικρό φλιτζάνι καφέ μπορεί να έχει τρεις διαφορετικές τιμές.

Σύμφωνα με την πρωτότυπη ταμπέλα, ένας μικρός καφές κοστίζει 5 δολάρια, αλλά, όταν ο πελάτης τον ζητά προσθέτοντας την λέξη «παρακαλώ», η τιμή μειώνεται στα 3 δολάρια για να μειωθεί ακόμα περισσότερο, όταν ο πελάτης λέει: «Γεια σας, έναν καφέ,

παρακαλώ». Τότε, η τιμή γίνεται 1,75 δολάρια.

Την ασυνήθιστη ταμπέλα φωτογράφισε ένας περαστικός και ανάρτησε την φωτογραφία στο Reddit με την λεζάντα: «Ταμπέλα σε τοπική καφετέρια».

Ανάλογα μαθήματα savoir vivre δίνει και μια καφετέρια στη Νίκαια στην γαλλική Ριβιέρα. Σύμφωνα με τον διευθυντή του καφέ «Petite Syrah», Fabrice Pepino, όταν ο πελάτης ζητά απλά έναν καφέ το κόστος είναι 7 ευρώ, ενώ, όταν προσθέτει την λέξη «παρακαλώ» η τιμή αυτομάτως μειώνεται στα 4.25 ευρώ!

Ο Pepino δήλωσε ότι η συγκεκριμένη πολιτική του καταστήματος ξεκίνησε σαν αστείο, επειδή το μεσημέρι οι άνθρωποι έχουν πολύ άγχος και μερικές φορές γίνονται αγενείς, όταν παραγγέλνουν καφέ.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι παρατήρησε μεγάλη διαφορά στην συμπεριφορά των πελατών του, μετά την εμφάνιση της σχετικής ταμπέλας στο κατάστημά του.

καφέκαφετέριεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα