Ο Ορφανός ρωτά για την τύχη του κτιρίου της καπνοβιομηχανίας ΚΕΡΑΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το «μαρτυρικό» κτίριο της καπνοβιομηχανίας «ΚΕΡΑΝΗ» που αν και έχει πωληθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και το δημόσιο βάσει της συμφωνίας, υποχρεούται να καταβάλει στην εταιρεία μηνιαίο μίσθωμα, παραμένει ακατοίκητο, ρωτά τον υπουργό Οικονομίας ο Βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Ορφανός.

Στην ερώτηση του ο βουλευτής του Ποταμιού αναφέρει χαρακτηριστικά πως "το κτίριο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Θηβών, έχει έκταση 42.300 τ.μ και πουλήθηκε μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία

«Εθνική Πανγαία», με τη διαδικασία sale and lease back, διάρκειας 20 ετών, στο πέρας της οποίας η κυριότητα του κτιρίου θα επανέλθει στο Δημόσιο. Μέχρι τότε το δημόσιο καλείται να καταβάλει στην εταιρεία μηνιαίο μίσθωμα ακόμη και αν το κτίριο παραμένει κενό. Το εν λόγω κτίριο ενώ έχει στο παρελθόν ανακαινιστεί προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες κάποιου υπουργείου παραμένει ακατοίκητο,καθώς οι διαδικασίες μετεγκατάστασης πάντα μπλοκάρονται και η μεταφορά ματαιώνεται".

Στην ερώτηση του ο Νίκος Ορφανός επισημαίνει πως "το δημόσιο καταβάλλει υπέρογκα ενοίκια για πολλούς χώρους που νοικιάζει προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες του. Η αξιοποίηση του εν λόγω κτιρίου, το οποίο το κράτος υποχρεούται λόγω της σύμβασης, έτσι κι’ αλλιώς, να πληρώνει θα εξοικονομούσε αφ’ ενός χρήματα και αφ’ ετέρου θα έδινε το στίγμα ενός κράτους που περιορίζει τις δαπάνες του σεβόμενο την οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών" και ζητά από τον υπουργό Οικονομίας να του απαντήσει αν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός γαι την αξιοποίηση του κτιρίου, αλλά και πόσο ζημιώνεται το ελληνικό δημόσιο από τη μη αξιοποίηση του και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών.

Ν. ΟρφανόςΚΕΡΑΝΗΕθνική ΠανγαίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα