Ο κύβος ερρίφθη: Έρχεται το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Μετά από πολλές συζητήσεις, αντιπαραθέσεις αλλά και αρκετή μουρμούρα εντός της Νέας Δημοκρατίας ο κύβος ερρίφθη όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του την Τετάρτη στην συνέντευξη που θα δώσει στην ΕΡΤ και στο Γιώργο Κουβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και το χρονοδιάγραμμα για την συζήτηση και την ψήφιση του που όπως όλα δείχνουν θα γίνει πριν από τις ευρωεκλογές.

Στο νομοσχέδιο εκτός από

τον πολιτικό γάμο θα δίνεται και η δυνατότητα της τεκνοθεσίας  μέσω υιοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια χωρίς όμως να προβλέπεται η δυνατότητα απόκτησης παιδιού με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, δηλαδή με παρένθετη μητέρα.

Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αναγνωριστούν όλα τα δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν ήδη παιδιά.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει σε δύο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ψήφιση του νομοσχεδίου, δηλαδή αν θα υπάρχει κομματική πειθαρχία για τους βουλευτές και αν θα υπάρχει κομματική πειθαρχία για τους υπουργούς.

Για την πρώτη περίπτωση φαίνεται να επικρατεί η άποψη της ψήφου κατά συνείδησης καθώς μιλάμε για ένα ταυτοτικό νομοσχέδιο.

Όσον αφορά όμως το θέμα των υπουργών εκεί ο κ.  Μητσοτάκης κλείνει προς το ενδεχόμενο να ζητήσει κομματική πειθαρχία.

Άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε στρώσει το έδαφος προς μια τέτοια επιλογή λέγοντας πριν από λίγες μέρες οτι δεν νοείται ένας υπουργός να μην ψηφίζει ένα νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση. 

Ήδη το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται την ομάδα κρούσης των πολιτικών στελεχών που θα βγουν μπροστά για να εξηγήσω στην κοινωνία τις διατάξεις του νομοσχεδίου και να πείσουν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αντιδρούν για να το ψηφίσουν.

Κεντρικό ρόλο θα έχουν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νίκος Ρωμανός αλλά και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος όχι μόνο θα ψηφίσει το νομοσχέδιο αλλά και θα αναλάβει σε πολύ μεγάλο μέρος την επικοινωνιακή του στήριξη στο πιο δεξιό και παραδοσιακό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που φαίνεται να αντιδρά.

Και εκεί ο κ. Γεωργιάδης θα έρθει για ακόμη μια φορά σε αντιπαράθεση με τον «πολιτικό του πατέρα» Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και ο οποίος αυτή τη φορά θα προσπαθήσει να συγκροτήσει μια συμπαγή ομάδα βουλευτών που θα τον ακολουθήσουν στο «όχι». 

Χωρίς αμφιβολία πάντως η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αποκτά ευρύτερα χαρακτηριστικά όσον αφορά την απεύθυνση που θα έχει η Νέα Δημοκρατία το επόμενο διάστημα σε κοινά πέρα από τα παραδοσιακά της, καθώς ο πρωθυπουργός τολμά να φέρει για ψήφιση ένα νομοσχέδιο που δεν τόλμησε ούτε και ο Αλέξης Τσίπρας όταν ήταν πρωθυπουργός. 

Διαβάστε επίσης

Ομόφυλα ζευγάρια: Τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο – «Όχι» σε παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας

Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Ραγκούσης ζητούν ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωσοσιαλιστές

ΠΑΣΟΚ: Στόχος η… αποδόμηση Μητσοτάκη – Βάζει ξανά το πρόγραμμα μπροστά ο Ανδρουλάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχεται,erchetai