Ο Κιμ «πατάει το κουμπί» και το διασκεδάζει (Photo)

ΚΟΣΜΟΣ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν μας έχει συνηθίσει να χαμογελάει μπροστά στον φακό. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως ξεπέρασε τον εαυτό του, αφού στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών ενός νέου κινητήρα πυραύλων υψηλής απόδοσης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δείχνει να διασκεδάζει... σαν μικρό παιδί.

Οι εικόνες του περιχαρούς βορειοκορεάτη ηγέτη δημοσιεύονται ένα μήνα μετά το θρίλερ της δολοφονίας του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ναμ στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, με δηλητήριο. «Συμβόλαιο θανάτου» για το οποίο οι αρχές

της Νότιας Κορέας και της Μαλαισίας κατηγορούν ευθέως τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως «εγκέφαλο».

Περιτριγυρισμένος από αξιωματικούς του, ο ηγέτης Βόρειας Κορέας παρακολουθεί τις διαδικασίες των δοκιμών, γελάει και πανηγυρίζει την ιστορική, όπως τη χαρακτήρισε, στιγμή για τη χώρα του. Τα στιγμιότυπα με τον ηγέτη τους σε κατάσταση ευφορίας παρακολούθησαν οι βορειοκορεάτες από τις τηλεοράσεις τους.

«Όλος ο κόσμος σύντομα θα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη σημασία έχει η σπουδαία νίκη που πετύχαμε σήμερα», δήλωσε περήφανος ο Κιμ Γιονγκ Ουν και πρόσθεσε: «η επιτυχής ολοκλήρωση της δοκιμής σηματοδοτεί ένα σπουδαίο γεγονός ιστορικής σημασίας, καθώς αναγγέλλει τη νέα γέννηση της πυραυλικής βιομηχανίας που είναι βασισμένη στην τσουτσέ».

Τα βορειοκορεάτικα ΜΜΕ δημοσιοποίησαν τις εικόνες, κάνοντας λόγο για μεγάλη επιτυχία και για μια εξέλιξη που σηματοδοτεί την «αναγέννηση» της πυραυλικής βιομηχανίας της χώρας.

Ο κινητήρας θα επιτρέψει στη Βόρεια Κορέα να στέλνει δορυφόρους στο διάστημα με πυραύλους «παγκόσμιας» κλάσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως πρόκειται για έναν νέο τύπο κινητήρα για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Πηγή: ethnos

ΚιμκουμπίδοκιμήχαμόγελαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα