Ο καθηγητής του ΑΠΘ που χειροδίκησε σε φοιτητή: «Μου έδωσαν γροθιές, με απειλούσαν ότι θα με πετάξουν στο κενό και αντέδρασα»

ΕΛΛAΔΑ

Την εκδοχή του για το πώς έγιναν τα γεγονότα και έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει σε φοιτητή, δίνει ο πρόεδρος του τμήματος Τοπογράφων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Συγκλήτου, Κώστας Τοκμακίδης, με δηλώσεις του στο ethnos.gr.

Όπως υποστηρίζει, αναγκάστηκε να χειροδικήσει, αφού δέχθηκε προηγουμένως δύο φορές επίθεση από ομάδα φοιτητών, χτυπήθηκε δύο φορές από γροθιά στο πρόσωπο και κινδύνευε η ζωή του, αφού η ομάδα τον είχε στριμώξει δίπλα σε ανοιχτό παράθυρο

του 7ου ορόφου της Πρυτανείας και δεχόταν απειλές ότι θα τον πετάξουν στο κενό.

«Βρισκόμουν ως μέλος της Συγκλήτου στην Πρυτανεία, όπου είχα συνάντηση με τον αντιπρύτανη κ. Βαρσακέλη και κάποιους τεχνικούς για θέματα του πανεπιστημίου. Μόλις τελείωσε η συνάντησή μας, βγήκαμε από το γραφείο και είδα έξω από το γραφείο του πρύτανη, στον 7ο όροφο του κτιρίου, μία ομάδα περίπου 30 φοιτητών, που έβριζε χυδαία και προπηλάκιζε τον πρύτανη του πανεπιστημίου, Περικλή Μήτκα.

Δίπλα μου βρισκόταν μία κοπέλα από την ομάδα των φοιτητών, η οποία τραβούσε βίντεο με το κινητό της. Έβαλα το δάχτυλό μου μπροστά στην κάμερά της και της είπα ότι δεν είναι σωστό να τραβάει, αφού πρόκειται για προσωπικά δεδομένα. Η κοπέλα πήγε παραπέρα και συνέχιζε να βιντεοσκοπεί και εγώ έβγαλα από την τσέπη μου το κινητό μου, για να πάρω τηλέφωνο.

Μόλις με είδε ένας από την ομάδα των φοιτητών, μου είπε να του δώσω το τηλέφωνο, διότι υπέθεσε ότι βιντεοσκοπώ το περιστατικό. Του απάντησα ότι δεν βιντεοσκόπησα τίποτα και του είπα, μάλιστα, ότι, αν θέλει, μπορώ να του δείξω το κινητό μου. Αυτός ξαφνικά μου πήρε το τηλέφωνο από τα χέρια και μόλις πήγα πίσω του, για να του το πάρω, γύρισε και μου έδωσε μία γροθιά δίπλα στο μάτι μου, το οποίο είναι ακόμα πρησμένο.

Στη συνέχεια υπάλληλοι της πρυτανείας με φυγάδευσαν σε διπλανό γραφείο, όπου επιχείρησα να πάρω την αστυνομία. Άκουσαν αυτά που έλεγα στους αστυνομικούς οι φοιτητές και τότε τράβηξαν το καλώδιο του τηλεφώνου και γύρισαν το γραφείο ανάποδα. Με είχαν στριμώξει δίπλα σε ένα ανοιχτό παράθυρο και με απειλούσαν ότι θα με πετάξουν από αυτό στο κενό. Ένας από αυτούς μου έδωσε και δεύτερη γροθιά στο χείλος, όπου έχω ανοιχτή πληγή. Τότε αντέδρασα κι έκανα, αυτό που έκανα. Στη συνέχεια με φυγάδευσαν και έπειτα από λίγο ένας υπάλληλος του πανεπιστημίου μου έδωσε το κινητό».

Ο Κώστας Τοκμακίδης ανέφερε ακόμα ότι η αστυνομία έφτασε στο χώρο του επεισοδίου, αλλά έπειτα από 20-25 λεπτά.

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα