Ο Κασσελάκης, τα συνεχή μέτωπα και η… ιδιοκτησία του κόμματος

Πολλοί συζητούν, εδώ και πολύ καιρό, την ένταση με την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης ώθησε τους διαφωνούντες προς την έξοδο. Όχι μόνο αυτούς που από την πρώτη μέρα του επιτέθηκαν με χαρακτηρισμούς όπως «φυτευτός», «υποχείριο» κ.λπ., αλλά και εκείνους στους οποίους, όπως λέει, ήθελε – παρότι ήταν… «υπονομευτές του Τσίπρα» – ως μέρος της ηγετικής ομάδας.

Άλλοι τόσοι συζητούν γιατί κατ’ επανάληψη, με επιμονή και συνέπεια, ο Κασσελάκης επιτίθεται και στον Αλέξη Τσίπρα απαξιώνοντας την

περίοδο της διακυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με εκείνον επικεφαλής – με μεγαλύτερη ευκρίνεια από τη στιγμή που ο τέως πρόεδρος προσπάθησε να παρέμβει για να συμμαζέψει την κατάσταση με την εξαγγελία δημοψηφίσματος για τις διαγραφές πριν οι αποχωρήσεις γίνουν μη αναστρέψιμες.

Γιατί εν τέλει ο Κασσελάκης δεν θέλησε να περιορίσει τα μέτωπα, αλλά ανοίγει συνεχώς νέα;

Η απάντηση ως προς τους αποχωρούντες είναι εύκολη: Δεν τους ήθελε στα πόδια του επειδή πιστεύει ότι «το αριστερόμετρό τους δεν θα πάρει ούτε 0,3% στην κάλπη. Με τον Τσίπρα όμως γιατί συγκρούεται; Για δύο λόγους.

Ο ένας είναι ότι θέλει να επιρρίψει κάπου αλλού την ευθύνη για το σημερινό μπάχαλο και την προϊούσα απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή λοιπόν το παραμυθάκι περί «υπονομευτών» είναι μόνο για τα τρολ του στο διαδίκτυο, κάποιος άλλος πρέπει να φταίει εκτός από τον ίδιο: ο προηγούμενος ηγέτης του κόμματος.

Ο άλλος είναι ότι θέλει να στεγανοποιήσει το κόμμα από τυχόν επιστροφή του Τσίπρα στο μέλλον – ένα ενδεχόμενο το οποίο πολλοί φίλοι και συνομιλητές τού τέως προέδρου σερβίρουν κατά καιρούς για να το κρατάνε ανοιχτό. Ακόμη και με μονοψήφιο ποσοστό, ένα κοινοβουλευτικό κόμμα είναι τεράστια επιτυχία να το έχεις. Πόσο μάλλον αν είναι διψήφιο.

Να θυμηθούμε πόσα άλλα βαριά πολιτικά ονόματα απέτυχαν ή πέτυχαν για λίγο και ύστερα εξαφανίστηκαν. Τσοβόλας, Σαμαράς, Ντόρα, Αβραμόπουλος κ.λπ. Ο Κασσελάκης, ο οποίος εμφανίστηκε από το πουθενά, ακόμη και στο χειρότερο σενάριο, θα έχει ένα κόμμα. Τόσο απλά…

Διαβάστε επίσης:

Η αλαζονεία… τρελαίνει τον Μητσοτάκη

Viral το δηκτικό βίντεο με τον πρώτο δικηγόρο που ακολούθησε τη …συμβουλή Τσακλόγλου και έγινε ντελιβεράς

Γιατί ο Ερντογάν έρχεται στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης,kasselakis