Ο Κάπερνικ αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του: Εάν το κάνουν απλά θα με επιβεβαιώσουν

ΑΘΛΗΤΙΚA

Ο Κόλιν Κάπερνικ, ο quarterback των 49ers της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου του San Francisco, που ξεκίνησε την καθιστική διαμαρτυρία για τις διακρίσεις στις ΗΠΑ και έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στη χώρα, αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του είπε ότι δεν έχει ενημερώσει για τις απειλές την ομάδα του ώστε να ενισχυθεί η ασφάλειά του και χαρακτήρισε κατανοητές τις απειλές μετά από την απόφασή του να διαμαρτυρηθεί για τις φυλετικές διακρίσεις και την αστυνομική

βία στις ΗΠΑ.

«Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι, εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα έχει επιβεβαιωθεί ο σκοπός της διαμαρτυρίας μου. Θα είναι μία επιβεβαίωση και θα επιταχύνει τις εξελίξεις στο κίνημα. Φυσικά και δεν θέλω να συμβεί» είπε.

Ο Κάπερνικ, γονάτισε για πρώτη φορά στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, πριν από ένα παιχνίδι προετοιμασίας και εξήγησε ότι με την κίνησή του αυτή δείχνει σεβασμό στους βετεράνους της χώρας του και πολλοί παίχτες ακολούθησαν το παράδειγμά του. Ο Κάπερνικ έχει δεχθεί έντονη κριτική και έγινε στόχος ρατσιστικών επιθέσεων και προσβολών πριν από τον αγώνα της περασμένη Κυριακής.

«Υπάρχει έντονος ρατσισμός στη χώρα μεταμφιεσμένος σε πατριωτισμό, οι άνθρωποι έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη σημαία αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Μιλάμε για φυλετικές διακρίσεις, ανισότητες και απουσία Δικαιοσύνης σε ολόκληρη τη χώρα» πρόσθεσε.

Ο Κάπερνικ στη συνέντευξή του έδωσε και λεπτομέρειες για την προσφορά του ενός εκατομμυρίου δολαρίων προς οργανώσεις για την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων. «Θέλω να είναι καθαρό στον κόσμο το τι κάνω αλλά και ο σκοπός των οργανώσεων που θα λάβουν τα χρήματα και να υπάρχει λογοδοσία για το πώς χρησιμοποιήθηκαν» είπε ο 28χρονος αθλητής.

Πηγή: Guardian

Κάπερνικφυλετικές διακρίσεις ΗΠΑαμερικανικό ποδόσφαιροHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα