Ο καιρός σήμερα: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους (Video)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα Κυριακή στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Ειδικότερα, στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο) και από νωρίς το πρωί στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους

ισχυρές και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και με διαστήματα βελτίωσης.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά, πυκνότερες στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 7 με 8 και μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική, ο καιρός θα παρουσιάσει νεφώσεις με τοπικές βροχές και έως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και έως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και κατά περιόδους έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Η δημογραφική ελληνική πραγματικότητα: Αρνητικά τα φυσικά και μεταναστευτικά ισοζύγια μετά το 2010

Νέα Αριστερά: Εξόρμηση στην κοινωνία και ανοιχτές συνελεύσεις

Στο φουλ οι μηχανές του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιδείνωση, Video,epideinosi, Video