Ο Ινδός που εκτόπισε τον Μπέζος από την κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων – Κυκλοφορούσε με δίκυκλο στη Βομβάη

Ο Τζεφ Μπέζος έχασε τη θέση του ως δεύτερος στον κατάλογο με τους Δισεκατομμυριούχους του Bloomberg και έπεσε στην τρίτη θέση, καθώς δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Ινδός Γκόταμ Αντάνι .

Ο Έλον Μασκ εξακολουθεί να είναι στην 1η θέση του καταλόγου αυτού, με προσωπική περιουσία 260 δισεκατομμυρίων, αλλά πρέπει πλέον να κοιτάζει τα νώτα του, αφού ο Γκόταμ Αντάνι στην αρχή του χρόνου ήταν στην 14η θέση του καταλόγου με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και χρειάστηκε

μόλις 10 μήνες για να φτάσει στη 2η θέση. Ο Τζεφ Μπέζος που βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση έχει προσωπική περιουσία 145,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Είναι η πρώτη φορά που ένας Ασιάτης φτάνει τόσο ψηλά στη λίστα του Bloomberg, στην οποία μέχρι τώρα κυριαρχούν λευκοί επιχειρηματίες από τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.

Ο Γκόταμ Αντάνι έχει προσωπική περιουσία 146,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στις δραστηριότητές του σε μια σειρά επιχειρήσεων – ελέγχει από λιμάνια μέχρι την παραγωγή και τη διανομή ενέργειας.

Η αναρρίχηση του Γκόταμ Αντάνι είναι ραγδαία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αξία των μετοχών κάποιων εταιριών του έχει αυξηθεί κατά 1000% από τον Ιούνιο του 2020, κάτι που, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, αντανακλά την επενδυτική αισιοδοξία για την ισχύ του επιχειρηματικού ομίλου του Ινδού, σε τομείς όπως οι υποδομές και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η αξία της μετοχής της μεγαλύτερης εταιρίας του, της Adani Enterprises, έχει αυξηθεί κατά 115% μέσα στο 2022.

Ποιος είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Γκόταμ Αντάνι γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1962 στο Αχμενταμπάν του κρατιδίου Γκουζάρατ. Ο πατέρας του ήταν έμπορος υφασμάτων. Ο Γκόταμ ήταν από μικρός φιλόδοξος και πεισματάρης. Εγκατέλειψε το σχολείο και το 1978 και έχοντας λίγες ρουπίες στην τσέπη μετακόμισε στη Μουμπάι από το Αχμενταμπάντ για να βρει την τύχη του. Εκεί δούλεψε σε μια μικρή εταιρία εμπορίας διαμαντιών στο παζάρι Τζαβέρι και γρήγορα έφυγε για να ανοίξει τη δική του επιχείρηση στον ίδιο κλάδο, που ήταν το πρώτο επιτυχημένο επιχειρηματικό του εγχείρημα.

Όταν έφτασε στη Μουμπάι κυκλοφορούσε με ένα δίκυκλο. Δύο χρόνια αργότερα είχε αγοράσει το πρώτο του αυτοκίνητο και ο τραπεζικός λογαριασμός του ήταν ήδη ζηλευτός.

Ακολούθησε ο συνεταιρισμός με τον αδελφό του, για μια μικρή εταιρία πλαστικών, που αποδείχτηκε κι αυτή επιτυχημένο εγχείρημα.

Το 1988 ίδρυσε την εταιρία που είναι σήμερα η σημαία του και ασχολείται με την εξόρυξη και εμπορία άνθρακα, τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, την εκμετάλλευση λιμανιών, την παροχή επιμελητειακής υποστήριξης, την παραγωγή και διανομή ενέργειας. Η έδρα της εταιρίας είναι στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γκόταμ Αντάνι.

As per Forbes:

Gautam Adani and family’s personal networth rose from USD 2.8 Billion in March 2014 to USD 15.7 Billion in Oct 2019.

‘Vikas’ – nice and proper. #India pic.twitter.com/383qwRH3Xd

— Sudhir Loomba (@sudhirloomba97) September 8, 2020

Όταν ήταν μαθητής, σε μια σχολική εκδρομή στο λιμάνι Κάντλα, λέγεται πως εντυπωσιάστηκε από το μέγεθος του λιμανιού και υποσχέθηκε στον εαυτό του να χτίσει ο ίδιος ένα λιμάνι το ίδιο μεγάλο. Την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του την υλοποίησε το 1988, όταν κέρδισε ένα συμβόλαιο για την κατασκευή και διαχείριση του λιμανιού Μούντρα, που σήμερα είναι το μεγαλύτερο λιμάνι για εμπορικά πλοία στην Ινδία.

Οι επιχειρηματικές κινήσεις του ήταν τολμηρές. Έμπαινε σε νέους τομείς, διαβλέποντας τις ανάγκες της αγοράς. Επένδυσε στον τομέα της παραγωγής και διανομής ενέργειας και η Adani Power είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία ενέργειας στην Ινδία. Επίσης η Adani Group έχει την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της χώρας.

Ο τολμηρός νεαρός που είχε ξεκινήσει με το τρένο από την ιδιαίτερη πατρίδα του για να βρει την τύχη του στην πρωτεύουσα, ο έφηβος που κυκλοφορούσε με ένα μηχανάκι, έχει σήμερα έναν στόλο πολυτελών αυτοκινήτων, πολλά ελικόπτερα και αεροσκάφη και έστειλε τα παιδιά του για σπουδές σε αμερικανικά πανεπιστήμια, για να μπορέσουν να πάρουν στα χέρια τους κάποιες από τις εταιρίες του ομίλου Adani Group .

Διαβάστε επίσης:

Βασιλιάς Κάρολος: Δηλώνει «αυτοδημιούργητος» εκατομμυριούχος – Οι μπίζνες με τα οργανικά προϊόντα (Photos/Video)

LIVE – Βασίλισσα Ελισάβετ: Το τελευταίο «αντίο» – Σε εξέλιξη η κηδεία (video)

Bασίλισσα Ελισάβετ: Πρίγκιπας Τζορτζ και Σαρλότ θα πάνε στην κηδεία

Keywords
Τυχαία Θέματα