Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στο πλευρό της Μόουζες Ίνγκραμ, για τα ρατσιστικά σχόλια στο διαδίκτυο (Video)

Η πρεμιέρα της σειράς «Obi-Wan Kenobi» ήταν ένα μεγάλο ορόσημο για την Disney+, ενώ ταυτόχρονα προκάλεσε διαμάχη λόγω ρατσιστικών προσβολών μέσω διαδικτύου εναντίον της ηθοποιού Μόουζες Ίνγκραμ, η οποία υποδύεται την κυνηγό Τζεντάι, Reva Sevander, γνωστή και ως Τρίτη Αδελφή.

 Ο πρωταγωνιστής της σειράς Γιούαν ΜακΓκρέγκορ κοινοποίησε βίντεο στα social media από τον επίσημο λογαριασμό «Star Wars», στο οποίο αναφέρεται στο ζήτημα και υπερασπίζεται την ηθοποιό.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι

θαυμαστές του “Star Wars” έκαναν την πρεμιέρα της σειράς “Obi-Wan Kenobi” εκείνη με τις περισσότερες προβολές όλων των εποχών στη Disney+» είπε ο McGregor. «Για αυτό, θα έλεγα ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι αυτό απλώς δείχνει τι μπορεί να κάνει αυτή η οικογένεια όταν είμαστε όλοι μαζί».

A personal message from Ewan McGregor. pic.twitter.com/ZcIvVNpQUD

— Obi-Wan Kenobi (@obiwankenobi) June 1, 2022

Μίλησε επίσης για το μίσος εναντίον της Ίνγκραμ.

«Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιοι από τους θαυμαστές αποφάσισαν να επιτεθούν στη Μόουζες Ίνγκραμ online και να της στείλουν τα πιο φρικτά, ρατσιστικά μηνύματα. Άκουσα μερικά από αυτά σήμερα το πρωί και μου ράγισαν την καρδιά» συνέχισε.

«Η Μόουζες είναι λαμπρή ηθοποιός. Είναι μια λαμπρή γυναίκα. Και είναι απολύτως εκπληκτική σε αυτή τη σειρά. Φέρνει τόσα πολλά στη σειρά, φέρνει τόσα πολλά στο franchise. Και αισθάνθηκα άσχημα που συνέβαινε αυτό» πρόσθεσε ο ΜακΓκρέγκορ.

«Θέλω απλώς να πω ως πρωταγωνιστής της σειράς, ως εκτελεστικός παραγωγός της σειράς, ότι είμαστε στο πλευρό της Μόουζες. Αγαπάμε την Μόουζες. Και αν της στέλνετε μηνύματα εκφοβισμού, δεν είστε θαυμαστές του “Star Wars”. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό σε αυτόν τον κόσμο. Και στηρίζω απόλυτα τη Μόουζες».

Η επιλογή της Ίνγκραμ Μόουζες προκάλεσε ρατσιστικές αντιδράσεις και καταγγελίες ότι την προσέλαβαν στη σειρά για λόγους πολιτικής ορθότητας, για διαφορετικότητα στο καστ και όχι για τις υποκριτικές της ικανότητές.

«Υπάρχουν εκατοντάδες από αυτά. Εκατοντάδες» είπε η ηθοποιός σε βίντεο που δημοσίευσε αναφερόμενη στα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της και τόνισε ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει κάποιος για να σταματήσει το μίσος.

Στον επίσημο λογαριασμό του «Star Wars» στο Twitter δημοσιεύθηκε μήνυμα υπεράσπισης της ηθοποιού της νέας σειράς «Obi-Wan Kenobi».

Ανάλογες εμπειρίες είχαν οι ηθοποιοί Τζον Μπογιέγκα και Κέλι Μαρί Τραν όταν εμφανίστηκαν σε ταινίες της σειράς «Star Wars».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Moses Ingram (@_mosesingram)

Η Τραν, η πρώτη έγχρωμη ηθοποιός που είχε βασικό ρόλο σε ταινία «Star Wars», έγραψε άρθρο στους New York Times σχετικά με την παρενόχληση που δέχθηκε μετά τον ρόλο της στην ταινία «The Last Jedi» του 2017. Το μίσος έγινε τόσο έντονο που η Τραν εγκατέλειψε τα social media και πέρασε χρόνο κάνοντας θεραπεία.

Διαβάστε επίσης:

Νέα υποχώρηση της ΕΕ στις απαιτήσεις της Ουγγαρίας – Χωρίς κυρώσεις στον Κύριλλο το 6ο πακέτο

Βρετανία: Η «διακριτική» εμφάνιση Χάρι-Μέγκαν στους εορτασμούς για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο (Videos)

Τι λέει η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ για το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ στην τελετή των Όσκαρ (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα