«Ο Γιάνης θυσιάστηκε για την Ελλάδα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φοβερά συγκινημένος είπε αντίο ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την «τελευταία» έξοδο του από το Υπουργείο Οικονομικών…

O λόγος για το εξιλαστήριο θύμα σε μία προγραμματισμένη κίνηση καλής θελήσεως εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο διαπραγμάτευσης και να επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία.

Ο ίδιος άλλωστε το είπε σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος,

επισημαίνοντας ότι μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.

«Είναι καθήκον μου» τόνισε «να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος».

Ο λόγος γίνεται για τον άνθρωπο που έκανε γνωστό το πρόβλημα της χώρας μας στα πέρατα του κόσμου σύμφωνα με όσα είπε ο διάδοχος του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον οποίο πλέον ο ελληνικό λαός ελπίζει σε πολλά, έστω και στα μισά από ότι έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όσο θετικά όμως και να το σκεφτούμε ή απομάκρυνση Βαρουφάκη μας αφήνει έκπληκτους αφού την ίδια ώρα δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως κατάφερε τελικά ο Τσίπρας να συμμορφωθεί σε τέτοιου είδους υποδείξεις!!!

Μιλάμε για έναν από τους πιο ικανούς ακαδημαϊκούς του κόσμου ο οποίος έχει εξαιρετική γνώση του ελληνικού προβλήματος, πολύ αγάπη για την Ελλάδα και πολύ γκελ στους Έλληνες.

Η καριέρα του δε χωρά καμία αμφισβήτηση οι περισσότεροι ομόλογοι του στο Eurogroup ήταν απλές «οδοντόκρεμες» δίπλα του. Έχει διδάξει για πολλά χρόνια σε διάφορα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, στο Πανεπιστήμιο του Νόργουιτς της Ανατολικής Αγγλίας, στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν (Λουβέν-Λα-Νεβ, Βέλγιο)αλλά και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στενός πάντως συνεργάτης του πρωθυπουργού, επισήμανε ότι Αλέξης ζήτησε από τον στενό του συνεργάτη, αλλά και φίλο του, να παραιτηθεί, για να στείλει το μήνυμα προς του τοκογλύφους δανειστές μας «Είμαι έτοιμος για νέα διαπραγμάτευση και θέλω συμφωνία» … μην σας φανεί παράξενο αν σε λίγο νέος διοικητής αναλάβει Γιάνης Βαρουφακης!

Γιάνης ΒαρουφάκηςΥπουργείο ΟικονομικώνπαραίτησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα