Ο Γέρος της Κουμουνδούρου…

Ήταν ο Κολοκοτρώνης ΣΥΡΙΖΑ;

Για να το ισχυρίζεται ο κύριος Πολάκης, προφανώς και θα ήταν. Μπορεί να το παρέλειψαν τα ιστορικά εγχειρίδια της μαύρης αντίδρασης των αστικοτσιφλικάδων λακέδων με νύχια γαμψά, αλλά αυτό δεν παύει να αποτελεί μια κραυγαλέα ιστορική πραγματικότητα πέραν πάσης αμφισβητήσεως. Στο λόγο του στην Πνύκα προς την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που μόλις είχε κατέλθει από τις περήφανες βουνοκορφές του Γράμμου, ήταν σαφής:

«Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες [προεστοί] εις όλα τα μέρη. Η τρίτη τάξη, οι έμποροι

και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμερα χειρότερα· …»

Είναι προφανές πως αναφέρεται στα « Έργα και Ημέρες» του Κυριάκου Μητσοτάκη από το ομώνυμο έργο, την συγκλονιστική αποκαλυπτική μαρτυρία του Ησίοδου. Θα αμφισβητήσουμε και τον Ησίοδο, τώρα;

Κανείς δεν ξεχνά τους αγώνες που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με μπροστάρη τον αρχιστράτηγο Θεόδωρο Κολκοτρώνη για να ελευθερωθούμε από τον δοσιλογισμό και μαυραγοριτισμό της Δεξιάς στην Άλωση της Τριπολιτσάς. Αρχικά, η πρόταση του Κολοκοτρώνη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε αποδεκτή επειδή υπήρχαν οργανωτικά προβλήματα βάσης που έπρεπε να ξεπεραστούν.

Ωστόσο, η επιμονή και πειστικότητα των επιχειρημάτων του συντρόφου αρχιστράτηγου αντέστρεψε το αρνητικό για την άποψή του, κλίμα μεταξύ των συντρόφων κι έτσι αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της Τριπολιτσάς σε πρώτη φάση, ώστε να διακοπεί κάθε δυνατότητα επικοινωνίας των θέσεων των αντιδραστικών δυνάμεων μέσα από τα βοθροκάναλα της διαπλοκής.

Μετά την αποδόμηση του δοσιλογισμού και μαυραγοριτισμού από την (πρώην) Πρώτη Φορά Αριστερά, τον λόγο έλαβε ο στρατηγός Μακρυγιάννης να προειδοποιήσει ότι η Δεύτερη Φορά Αριστερά θα είναι πολύ διαφορετική.

Στη συνέχεια, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το «Καλογρίτσας gate», ο Άρης Βελουχιώτης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αναζητά στον διχασμό,  διέξοδο από τα αδιέξοδα της πανδημίας και πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται ενότητα και καταλαγή για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα…

Keywords
Τυχαία Θέματα