Ο Έλληνας καθηγητής του Μπέρκλεϋ Χρίστος Παπαδημητρίου στις «Κορυφές» του OTE HISTORY

Advertorial

Το διάσημο Έλληνα καθηγητή πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϋ και έναν από τους συγγραφείς του μπεστ σέλερ Logicomix, Χρίστο Παπαδημητρίου, θα φιλοξενήσουν οι «Κορυφές» και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 22.00 στο ΟΤΕ HISTORY (Β’ προβολή, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, 19.00).

Ο Έλληνας καθηγητής, που γνωρίζει τους υπολογιστές όσο λίγοι και έχει καταφέρει να παντρέψει τον κόσμο τους με τη λογοτεχνία, ενώ έχει διατυπώσει τολμηρές απόψεις για τη δημοκρατία, το internet, τα γονίδια, το κράτος, την πνευματική ιδιοκτησία, εξηγεί με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, γιατί σήμερα χρειαζόμαστε επειγόντως τη νοημοσύνη κάθε είδους.

Ο Χρίστος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου τέλειωσε το πολυτεχνείο το 1972. Από το 1976, δίδαξε Πληροφορική στο Χάρβαρντ, το ΜΙΤ, το Στάνφορντ και από το 1996 διδάσκει στο Μπέρκλεϋ. Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ και έχει λάβει σειρά βραβείων και διακρίσεων για το έργο του. Έχει συγγράψει πολλά διδακτικά εγχειρίδια πληροφορικής και επιστημονικά βιβλία, αλλά και τρία μυθιστορήματα, με πιο πρόσφατο την Ανεξαρτησία, ενώ είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου Logicomix.

έλληναςκαθηγητήςπανεπιστήμιοΜπέρκλεϋΧρίστος ΠαπαδημητρίουΟΤΕ HISTORYΚορυφέςOTE TVHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα