Ο Χρυσοχοΐδης καρατόμησε και τη διοικήτρια των νοσοκομείων «Έλενα Βενιζέλου», «Αλεξάνδρα» και «Σπηλιοπούλειο»

Με συνοπτικές διαδικασίες καρατομήθηκε σήμερα η διοικήτρια του Μαιευτηρίου « Έλενα Βενιζέλου» Βασιλική Γεννηματά μετά από απόφαση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αιτία για την παύση από τα καθήκοντα της, είναι η δημόσια καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων την περασμένη Δευτέρα, που αναφέρει ότι έμειναν χωρίς θέρμανση στο κεντρικό κτίριο νεογνά, νοσηλευόμενες μητέρες και καρκινοπαθείς.

Η διοικήτρια παύεται και από τα τρία νοσοκομεία, «Έλενα Βενιζέλου», «Αλεξάνδρα» και «Σπηλιοπούλειο».

Σύμφωνα με την καταγγελία η κεντρική θέρμανση είναι παλιά και η διοικήτρια προφανώς δεν κατάφερε

να επιλύσει τα προβλήματα που ανέκυπταν κάθε φορά. Μάλιστα σύμφωνα με τους εργαζόμενους η κεντρική θέρμανση «έσκασε» όταν οι τεχνητοί προσπάθησαν να το βάλουν σε λειτουργία: «Το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά, έμειναν χωρίς θέρμανση. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο» σύμφωνα με το σύλλογο και συνεχίζει : «Εξαιτίας της βλάβη πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια, ενώ νερά υπήρξαν από σωλήνες στους ορόφους. Προβλήματα με το νερό προέκυψε και στην αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογράφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ».

Σημειώνεται ότι ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα αφού δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επισκευών.

Πρόκειται για την τετάρτη καρατόμηση που έχει κάνει ο υπουργός Υγείας από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα στις 6 Σεπτεμβρίου 2023  καρατόμησε τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Μεταξά. Στις 3 Οκτώβριου τον διοικητή και την αναπληρώτρια του νοσοκομείου «Αγία Όλγα». Στις 17 Οκτώβριου τον διοικητή του «Βενιζέλειου Νοσοκομείου» και σήμερα 29 Νοέμβριου τη διοικήτρια των τριών νοσοκομείων «Έλενα Βενιζέλου» , «Αλεξάνδρα» και Σπηλιοπούλειο.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν για την επίσκεψή του στην Ελλάδα: «Δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε»

ΠΑΣΟΚ: Ακέφαλη και ανενεργή η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς

ΣΥΡΙΖΑ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Δεν μπορείς να δανείσεις κάτι στον ιδιοκτήτη του» – Μήνυμα και σε Μαξίμου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρυσοχοΐδης, Έλενα Βενιζέλου,chrysochoΐdis, elena venizelou