Ο «χορός της τηλεθέασης» για τη σειρά «Η γη της ελιάς»

«Κεφάλι» πήρε η δραματική σειρά μυθοπλασίας «Η γη της ελιάς» στον πίνακα τηλεθέασης της Nielsen για την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Το επεισόδιο της σειράς του Mega παρακολούθησαν, παραλίγο 1,3 εκατ. τηλεθεατές, με τον δείκτη τηλεθέασης της Nielsen να πηγαίνει στο 12,3%. Η αξιοσημείωτη άνοδος στην τηλεθέαση του σίριαλ οφείλεται

και στο γεγονός ότι χθες είχε… ρεπό το «αντίπαλο δέος», δηλαδή ο «Σασμός».

Αντί της σειράς ο Alpha μετέδωσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης Nations League Βόρειας Ιρλανδίας- Ελλάδας. Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην πλοκή του επεισόδιο η σειρά του Mega «καπάρωσε» με άνεση την πρώτη θέση του ημερήσιου τηλεβαρόμετρου.

Η σειρά με φόντο τη μανιάτικη χωσιά πάντως δεν επέτρεψε να «πάρουν ανάσα» τηλεθέασης τα ανταγωνιστικά προγράμματα. Ενδεικτικό είναι αν και στη δεύτερη θέση του Top 10 οι «Άγριες μέλισσες» δεν είχαν καλύτερη τηλεθέαση συγκριτικά με το επεισόδιο της Τετάρτης με το οποίο κατάφεραν να είναι στην τρίτη θέση των τηλεπροτιμήσεων της Τρίτης.

Το ριάλιτι «Survivor»… τσίμπησε δεκαδικά τηλεθέασης και από το 7,2% που είχε την Τετάρτη, κατάφερε 7,7% την Πέμπτη. Το ματς των εθνικών ποδοσφαιρικών ομάδων ζωντανά από τον Alpha, δεν αποκλείεται να αποτελεί την «απάντηση» στην απορία για πιθανό επιμερισμό τηλεθεατών-φανατικών του «Σασμού».

Όμως η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα φαίνεται ότι κράτησε στον Alpha σημαντική μερίδα τηλεθεατών που παρακολουθούν την ελληνική σειρά με την βεντέτα στο σεναριακό υπόβαθρο της.
Με την περεταίρω άνοδο της θερμοκρασίας έγινε χθες πιο εμφανής η γενικότερη κάμψη στην τηλεθέαση.
Ενδεικτικό είναι ότι στις τρείς τελευταίες θέσεις του Top 10 πλασαρίστηκαν προγράμματα με τηλεθέαση 4% και κάτω.

Διαβάστε επίσης:

Ζήτημα δημοκρατίας και αξιοπιστίας στην ΕΡΤ θέτει η ΠΟΣΠΕΡΤ

ΕΡΤ: Δεν δίνει συνέχεια στο περιστατικό του εισβολέα με το ρόπαλο στο Ραδιομέγαρο

Μιμή Ντενίση: Ένταση με τον Γιώργο Λιάγκα στον αέρα του Πρωινού – «Βαριέμαι να μιλάω για τον Λαζόπουλο» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα