Ο άνδρας που λάτρεψαν οι γορίλες (Video -Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Η κινηματογραφική αποτύπωση της αληθινής ιστορίας της Νταιάν Φόσι που αφιέρωσε τη ζωή της στη μελέτη και προστασία των γορίλων της Αφρικής, είχε προκαλέσει συγκίνηση και παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία τους.

Σήμερα η Daily Mail δημοσιεύει την ιστορία ενός άνδρα από τη Δημοκρατία του Κονγκό που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία των γορίλων που ζουν στα βουνά της χώρας του και έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Δημοσιογράφος της εφημερίδας είχε την ευκαιρία να ακολουθήσει

τον Andre Baunma στο καθημερινό του δρομολόγιο και στις συναντήσεις του με τους γορίλες και κατέγραψε τον αγώνα του για τη διάσωση του είδους που θεωρείται ένα από τα πλέον απειλούμενα του πλανήτη.

Μέσα σε σχεδόν 100 χρόνια από την ανακάλυψή τους, εξαιτίας της λαθροθηρίας, των ασθενειών και της αιχμαλωσίας για την έκθεσή τους σε ζωολογικούς κήπους ο παγκόσμιος πληθυσμός μειώθηκε στα μόλις 620 άτομα. Σήμερα μετά από μεγάλες προσπάθειες ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί στα 880 άτομα, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να φύγουν από το επικίνδυνο όριο της εξαφάνισης.

γορίλεςΑφρικήπροστασία γορίλεςλαθροθηρίαMedia Gallery: Has video:
Keywords
Αναζητήσεις
ο αντρας που εμπιστευτηκαν οι γοριλες βιντεο
Τυχαία Θέματα