Ο… Greek Freak του NFL: Ο Γιώργος Καρλαύτης επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο του Draft (photos/videos)

Ο Έλληνας Γιώργος Καρλαύτης γράφει ιστορία στον κόσμο του NFL, του κορυφαίου πρωταθλήματος φούτμπολ στον πλανήτη, καθώς επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο του Draft από τους Kansas City Chiefs.

Ο νεαρός αμυντικός (αγωνίζεται ως defensive end) από το πανεπιστήμιο του Purdue επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο του Draft (Νο.30) από τους Kansas City Chiefs.

«Το επόμενο κεφάλαιο

ξεκινάει. Σας ευχαριστώ, Kansas City Chiefs», έγραψε μετά την επιλογή του στο Twitter ο Έλληνας αθλητής, ο οποίος μετακόμισε στις ΗΠΑ όταν ήταν 13 ετών μετά την αναπάντεχη απώλεια του πατέρα του.

The next chapter begins… thank you Kansas City Chiefs! pic.twitter.com/oHwrvnvAyn

— George Karlaftis III (@TheGK3) April 29, 2022

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Καρλαύτης έπαιζε αρχικά τερματοφύλακας στο πόλο και ήταν στις μικρές Εθνικές. Όταν ο πατέρας του πέθανε το 2014, η μητέρα του μετακόμισε την οικογένεια στη γενέτειρά της, το West Lafayette, στην Ιντιάνα, και εκεί ο Καρλαύτης πήρε την πρώτη του γεύση από το αμερικάνικο φούτμπολ.

Excited to be a Chief pic.twitter.com/8Fe0F3JXk2

— Kansas City Chiefs (@Chiefs) April 29, 2022

.@TheGK3 is ready to win pic.twitter.com/LKUjQ7BupY

— Kansas City Chiefs (@Chiefs) April 29, 2022

The moment @TheGK3 became a Chief

: #NFLDraft on @NFLNetwork pic.twitter.com/7MLi6CDNVf

— Kansas City Chiefs (@Chiefs) April 29, 2022

Αρχικά, απέρριψε προσφορές από τα περισσότερα μεγάλα προγράμματα του NCAA, προκειμένου να πάει στο Purdue, που ήταν πολύ κοντά στο σπίτι του. Ξεχώρισε για τη δύναμή του και την ταχύτητά του, οι αριθμοί του ήταν εντυπωσιακοί και οι κορυφαίοι σκάουτερ άρχισαν να τον «τσεκάρουν».

Το 2020 στάθηκε άτυχος, καθώς έχασε το μισό της σεζόν λόγω τραυματισμών και κορωνοϊού, αλλά επανήλθε δριμύτερος, μέχρι να φτάσει στο σημείο να επιλέγεται στον πρώτο γύρο των Draft.

Διαβάστε επίσης:

ΕΠΟ: Τελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με 50.000 κόσμο

Euroleague: Να «σφραγίσει» το εισιτήριο για Βελιγράδι θέλει απόψε ο Ολυμπιακός

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μισθός είναι δωροδοκία…» – Άγριο κράξιμο στο twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα