Ντράγκι: Ο λαϊκισμός απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μάριο Ντράγκι, ο διοικητής της ΕΚΤ, ανέφερε πως «ο λαϊκισμός υπονομεύει τη δυνατότητα της Ευρώπης να αντιδρά αποτελεσματικά σε θέματα όπως το προσφυγικό, οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις καθώς και η προστασία των συνόρων».

Στη συνέντευξη του στην ισπανική «El Pais» ανέφερε πως η οικονομική ανάκαμψη στην ΕΕ είναι γεγονός ενώ τόνισε πως το ΑΕΠ έχει επιστρέψει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν την κρίση.

Όμως τα λαϊκιστικά κινήματα και η

πολιτική αστάθεια σε χώρες κλειδιά της ΕΕ μπορούν όχι απλά να ανακόψουν την οικονομική πρόοδο αλλά μακροπρόθεσμα να υπονομεύσουν την σταθερότητα της ευρωζώνης.

«Δεν είναι ακόμα εξακριβωμένο πως η παρελθοντική, παροντική και μελλοντική πολιτική αστάθεια θα επηρεάσουν την Ευρώπη. Το μόνο βέβαιο είναι πως θα υπάρξουν συνέπειες».

«Τα λαϊκιστικά κινήματα είναι σε άνοδο σε μια περίοδο όπου τα μείζονα ευρωπαϊκά ζητήματα είναι το μεταναστευτικό, η προστασία των συνόρων και η εθνική άμυνα των χωρών. Το κοινό μεταξύ των ζητημάτων είναι πως υπερβαίνουν τα μεμονωμένα κράτη και χρειάζονται μια συνολική λύση από την ΕΕ».

Μάριο ΝτράγκιΕΚΤλαϊκισμόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα